Hlavní obsah

Porážka 1:3? Hráli jsme neuvěřitelně, to je důvod, proč jsme šampioni, má jasno Guardiola

Praha

Trenéra fotbalistů Manchesteru City Pepa Guardiolu navzdory porážce 1:3 na hřišti Liverpoolu ve 12. kole anglické ligy výkon jeho mužstva nadchl. "Citizens" po třetí ligové porážce v ročníku ztrácejí ze čtvrté pozice na vedoucí "Reds" devět bodů.

Foto: Carl Recine, Reuters

Pep Guardiola byl i přes porážku svého týmu s výkonem spokojen

Článek

"Jsem moc hrdý na to, jak můj tým hrál na Anfieldu. Čelili jsme nejsilnějšímu týmu v Evropě a hráli jsme neuvěřitelně. Předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů. Dnešek ukázal, proč jsme šampioni," citoval Guardiolu klubový web.

I přes devítibodovou ztrátu na Liverpool neztrácí optimismus. "Vždycky musíte být pozitivní a nikdy se nevzdat, proto jsme vyhráli Premier League dvakrát za sebou. Chceme bojovat až do konce. Ztratili jsme body kvůli vlastním chybám," uvedl osmačtyřicetiletý Španěl.

Podobně se vyjádřil i Bernardo Silva, který v 78. minutě stanovil konečné skóre. "Budeme bojovat do konce. Je teprve listopad. Nejsme v ideální pozici, musíme se zlepšit. V podobné situaci jsme se ocitli i v minulé sezoně. Nikdy se nevzdáme," prohlásil pětadvacetiletý Portugalec.

Reklama

Související témata: