Hlavní obsah

Fanoušci Liverpoolu připravili Manchesteru horké přivítání. Navzdory prosbám Kloppa

Prosil příznivce, aby cesta Manchesteru City ke stadionu na Anfield tentokrát proběhla bez nepřístojností. Jürgen Klopp se bál opakování situace z roku 2018, kdy fanoušci Liverpoolu zasypali dopravní prostředek fotbalistů City plechovkami od piv. K tomu tentokrát naštěstí nedošlo. Přesto si hráči Citizens cestou k nedělní bitvě o první místo v Premier League museli připadat jako na nepřátelském území. Ještě předtím, než vůbec vkročili na trávník, kde svěřenci Josepa Guardioly následně padli 1:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Livepoolu "přivítali" fotbalisty Manchesteru City před stadionem. Oproti minulému roku tentokrát bez výtržnostíVideo: sntv

 
Článek

Červené světlice, bučení i nejrůznější posunky. Anfield patří liverpoolským fanouškům a fotbalisté Manchesteru City to opět pocítili, když se v neděli přesouvali autobusem do útrob stadionu.

Obstoupené malé uličky v bezprostřední blízkosti svatostánku daly vzpomenout na loňskou bitvu čtvrtfinále Ligy mistrů. Když v dubnu 2018 přibližně ve stejných místech příznivci Reds zasypali autobus Manchesteru plechovkami od piva, odneslo to tehdy sklo oken dopravního prostředku a UEFA za to napařila Liverpoolu tučnou pokutu. Zástupci klubu se za chování fanoušků omlouvali.

Snad tentokráte pomohl apel Jürgena Kloppa. Před nedělní bitvou o čelo Premier League byla ostražitost namístě. „Věřím v sílu fanoušků – na stadionech. Přijďte včas, přijďte dovnitř, ne ven. Počkejte na tým a podpořte ho už při rozcvičce," vybízel německý kouč domácí příznivce.

Jeho slova se sice nenaplnila. Zástupy nažhavených diváků čekaly na Guardiolovu ekipu před stadionem a dopředu dávaly tušit, že City nečeká v neděli lehká bitva. Nedůstojné házení plechovek se ale tentokrát naštěstí neopakovalo. Vítězství 3:1 bylo pro publikum na Anfield sladkou odměnou.

Reklama

Související témata: