Hlavní obsah

Fanoušci Liverpoolu připravili Manchesteru horké přivítání. Navzdory prosbám Kloppa

Liverpool/Praha

Prosil příznivce, aby cesta Manchesteru City ke stadionu na Anfield tentokrát proběhla bez nepřístojností. Jürgen Klopp se bál opakování situace z roku 2018, kdy fanoušci Liverpoolu zasypali dopravní prostředek fotbalistů City plechovkami od piv. K tomu tentokrát naštěstí nedošlo. Přesto si hráči Citizens cestou k nedělní bitvě o první místo v Premier League museli připadat jako na nepřátelském území. Ještě předtím, než vůbec vkročili na trávník, kde svěřenci Josepa Guardioly následně padli 1:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Livepoolu "přivítali" fotbalisty Manchesteru City před stadionem. Oproti minulému roku tentokrát bez výtržnostíVideo: sntv

 
Článek

Červené světlice, bučení i nejrůznější posunky. Anfield patří liverpoolským fanouškům a fotbalisté Manchesteru City to opět pocítili, když se v neděli přesouvali autobusem do útrob stadionu.

Obstoupené malé uličky v bezprostřední blízkosti svatostánku daly vzpomenout na loňskou bitvu čtvrtfinále Ligy mistrů. Když v dubnu 2018 přibližně ve stejných místech příznivci Reds zasypali autobus Manchesteru plechovkami od piva, odneslo to tehdy sklo oken dopravního prostředku a UEFA za to napařila Liverpoolu tučnou pokutu. Zástupci klubu se za chování fanoušků omlouvali.

Snad tentokráte pomohl apel Jürgena Kloppa. Před nedělní bitvou o čelo Premier League byla ostražitost namístě. „Věřím v sílu fanoušků – na stadionech. Přijďte včas, přijďte dovnitř, ne ven. Počkejte na tým a podpořte ho už při rozcvičce," vybízel německý kouč domácí příznivce.

Jeho slova se sice nenaplnila. Zástupy nažhavených diváků čekaly na Guardiolovu ekipu před stadionem a dopředu dávaly tušit, že City nečeká v neděli lehká bitva. Nedůstojné házení plechovek se ale tentokrát naštěstí neopakovalo. Vítězství 3:1 bylo pro publikum na Anfield sladkou odměnou.

Reklama

Související témata: