Hlavní obsah

Smith má zřejmě s definitivní platností namířeno do Newcastlu

Anglický fotbalista Alan Smith by mohl v nejbližších dnech uzavřít svůj přestup z Manchesteru United do Newcastlu, neboť oba kluby se ve čtvrtek podle informací BBC dohodly na odstupném. O šestadvacetiletého hráče usilovaly také Sunderland a Middlesbrough. Pokud se přestup uskuteční, mohl by Smith hrát v útočné dvojici se svým bývalým spoluhráčem Markem Vidukou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alan Smith

Článek

Reprezentant Smith, "zlobivé dítě" anglického fotbalu, tak s velkou pravděpodobností uzavře své působení na Old Trafford, jež nebylo příliš úspěšné především kvůli jeho zdravotním potížím. Ty limitovaly počet Smithových utkání v dresu Manchesteru na 61 během tří sezón. Talentovaný útočník v nich sedmkrát skóroval.

Svou premiéru v novém působišti by si mohl Smith odbýt v nedělním přípravném utkání proti janovské Sampdorii, a to po boku Marka Viduky, bývalého spoluhráče z Leedsu.

Newcastle zároveň potvrdil svou touhu získat bývalého kapitána Lyonu Claudia Cacapu. Jedenatřicetiletý Brazilec je v současnosti bez angažmá, neboť u francouzského šampiona posledních sezón mu vypršel kontrakt.

Reklama

Související témata: