Hlavní obsah

Everton získal mladého obránce Bainese

LIVERPOOL

Fotbalista Leighton Baines je novou posilou Evertonu, kam přestoupil z Wiganu. Dvaadvacetiletý levý obránce dnes úspěšně prošel lékařskou prohlídkou, a definitivně tak stvrdil svůj příchod do liverpoolského klubu. Wigan by za něj měl dostat pět milionů liber (asi 206 milionů korun).

Článek

Baines se letos ukázal v dobrém světle na ME hráčů do 21 let a o jeho služby se začalo ucházet hned několik klubů. Vedle Evertonu byly ve hře také Newcastle, Sunderland a další celky, přičemž média spekulovala až o devítimilionových požadavcích Wiganu.

Nakonec ale rozhodlo přání hráče, který si přál odejít do liverpoolského klubu, jemuž od dětství fandí. Baines se dokonce postavil proti přestupu do Sunderlandu, ačkoli se kluby již dohodly na ještě vyšším odstupném, než kolik zaplatí Everton.

Drobný a velmi rychlý obránce zakončil své působení v mládežnických reprezentacích s bilancí šestnácti startů a jedné branky za tým do 21 let. V dresu Wiganu odehrál od svých sedmnácti let 145 zápasů, zhruba polovinu z nich po postupu mužstva do Premier League.

Reklama

Související témata: