Hlavní obsah

Mourinho místo radosti šokoval. Před čím varoval novináře?

Londýn/Praha

Spokojený, šťastný. A jak jinak, také speciální. Manažer José Mourinho, extravagantní portugalský kouč po vítězné premiéře na lavičce Tottenhamu šokoval novináře. „Nebyla to moje zásluha, ten zápas nebyl o mně. Jde o hráče a klub," vykládal médiím poté, co jeho svěřenci vyhráli v derby nad West Hamem 3:2. Mourinho nahradil na lavičce Spurs před pár dny oblíbeného dlouholetého manažera Mauricia Pochettina.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Manažer Tottenhamu Hotspur José Mourinho při premiéře nebyl s řadou věcí spokojený. Najevo to dal třeba svou grimasou.

Článek
Fotogalerie

Tottenham byl ostře sledovaný. Týmu se nevedlo a vedení klubu vše vyřešilo změnou kouče. Vsadilo na známého Portugalce. „Byl to velmi těžký týden. Nemůžeme skrývat, co pro nás Pochettino znamenal a speciálně pro mě," přiznal záložník Dele Alli, který měl podíl na úvodních dvou trefách Tottenhamu. „Ve skutečnosti jsme toho pod Mourinhem ani moc nezměnili, přišlo jen pár drobných vylepšení, možná jsme udělali několik změn ve způsobu, jakým soupeře presujeme," konstatoval hráč.

Mourinho, bývalý manažer londýnské Chelsea, který naposledy působil v Manchesteru United, byl bez práce jedenáct měsíců. „Pokud někdo řekne, že měl můj nástup na tu výhru nějaký vliv, tak mě pořádně naštve. Nic jsem neudělal. Jen jsem trochu pomohl, abychom vyhráli tenhle zápas," hodnotil utkání Portugalec.

„Myslím, že jsme odehráli šedesát úžasných minut, kdy jsme měli úplnou kontrolu nad utkáním. Dominovali jsme," pochvaloval si kouč. „Pak jsme šli z hlediska fyzičky dolů. To není ale otázka trenérů, které měl tým před mým příchodem. Spíš jde o hráče, kteří byli v národním týmu. Vrátili se teprve den před utkáním," pokračoval v hodnocení.

Tottenham vedl ve 49. minutě jasně 3:0, pak ale Kladiváři začali finišovat. Dali dvě branky, o další gólovou radost připravil West Ham systém WAR, který odhalil provinění proti pravidlům. „Nikdy se nevzdáváme a povedlo se nám vrátit do zápasu. Ale nešlo to tak rychle, jak jsme chtěli," krčil rameny manažer poraženého týmu Manuel Pellegrini. „Porážka nás mrzí i kvůli fanouškům, kteří stojí vždy za námi."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články