Hlavní obsah

Argentinec Tevez konečně dosáhl odchodu do Manchesteru United

MANCHESTER

Několikaměsíční anabáze kolem odchodu útočníka Carlose Teveze z West Hamu do Manchesteru United je u konce. Argentinský fotbalista jde do mistrovského klubu na dvouleté hostování; v pátek vedení Premier League schválilo jeho registraci, která mu umožňuje za Manchester hrát.

Článek

Tevez byl společně s krajanem Javierem Mascheranem hlavní postavou aféry, kvůli níž dostal West Ham rekordní pokutu a jen těsně unikl odpočtu bodů, který by znamenal pád do druhé ligy. Klub porušil pravidla tím, že dvojici Argentinců angažoval, ačkoli práva na ně vlastnila třetí strana.

Třiadvacetiletý Tevez se dlouho na britských ostrovech nemohl chytit, ale na jaře už se na tamní prostředí adaptoval a byl lídrem West Hamu v úspěšném boji o záchranu.

Jihoameričan byl od začátku letní přestávky v úzkém kontaktu s Manchesterem, ale West Ham ho nechtěl pustit. Nyní se konečně oba kluby dohodly a Tevez může hrát na Old Trafford. S týmem už týden trénuje, ale v nedělním utkání prvního ligového kola s Readingem ještě podle kouče Alexe Fergusona zřejmě nenastoupí. Debutu ve vytouženém dresu by se tak mohl dočkat příští víkend v derby s Manchesterem City.

Reklama

Související témata: