Hlavní obsah

Rosický: Henry se úplně nahradit nedá

Fotbaloví fanoušci se konečně dočkali! V sobotu po poledni totiž startuje nový ročník anglické Premier League. Všeobecně se předpokládá, že budoucí mistr by měl vzejít ze čtveřice Manchester United, Chelsea, Arsenal a Liverpool. "Do boje o titul však může zasáhnout i nějaký jiný tým," soudí opora Arsenalu Tomáš Rosický. Co dalšího ještě šestadvacetiletý záložník říká?

Článek

„Každý už se tady těší na začátek Premier League, Anglie fotbalem žije, v televizi už několik dní běží různé diskuze a upoutávky. Manchester vyhrál v minulé sezóně titul zaslouženě a znovu koupil hodně hráčů, Chelsea bude hodně hladová, posílil se i Liverpool, půjde po titulu stejně jako my. Ale do něj může klidně zasáhnout i nějaký další tým, posilovali i ostatní.

Doufám, že to bude pro Arsenal lepší sezóna, i když jsme ztratili Henryho. Ale pro kluky jako van Persie, Eduardo a Adebayor je to velká šance stát se jedničkou, když zatím byli v jeho stínu. Hlavně na van Persiem je to hodně vidět, přípravu odehrál výborně, je na něm vidět, že chce vzít zodpovědnost na sebe. Adebayor toho kvůli zraněné moc neodehrál, ale má všechny potřebné vlastnosti. Eduardo má zase výborný výběr místa ve vápně.

Úplně se ale Thierry nahradit nedá, je to obrovská legenda, i mně bude dost chybět. Přišli jsme i o Ljungberga, který toho teď moc neodehrál, ale byl důležitou součástí týmu.

Jestli se víc gólů bude čekat i ode mě? Asi ano, i když jsem jich dal vloni ve všech soutěžích sedm. Já si nějaké gólové cíle nikdy nedával, ale je pravda, že už jsme se s Hlebem a Fabregasem bavili, že asi uděláme nějakou menší sázku, kdo z nás dá víc gólů.“

Reklama

Související témata: