Hlavní obsah

Wenger navrhuje, aby se za simulování dávaly červené karty

LONDÝN

Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger navrhl, aby se hráčům usvědčených na základě videozáznamu z filmování pádu v pokutovém území dávaly dodatečně červené karty. Reagoval tak na obvinění, že jeho svěřenci v nedělním zápase anglické ligy s Fulhamem díky nasimulovaným pádům získali pokutový kop, který jim pomohl k vítězství.

Foto: Internet

Arsene Wenger

Článek

Arsenal v úvodním zápase sezóny prohrával již od první minuty a při snaze o vyrovnání se několikrát dožadoval penalty. Tu rozhodčí odpískal až šest minut před koncem za sražení Tourého a Van Persie z ní vyrovnal. V poslední minutě pak Hleb strhl výhru na stranu Arsenalu.

Jenže vyrovnávací branka trenéra Fulhamu Lawrieho Sancheze pořádně rozlítila. "Nevím, jestli to byla penalta, ale předtím rozhodčí neodpískal tři pády Arsenalu v pokutovém území. Musely to tedy být simulace, ale on neudělil jedinou kartu. Kdyby jeden z těch pádů potrestal, hráči by si pak rozmysleli padat," řekl novinářům Sanchez.

"Je to pořád to samé. Když se na to zeptáte trenérů, tak jeden řekne, že to byla penalta, a druhý, že nebyla," reagoval Wenger. "Jediná cesta, jak se zbavit simulování, je možnost udělit červenou kartu i po zápase," dodal francouzský trenér.

Podpora videa k dodatečnému potrestání

Wenger požaduje, aby disciplinární komise dostala pravomoc k trestání na základě videozáznamu. Tak to od této sezóny funguje ve Skotsku. "Já jsem proti simulování, proto podporuji využití videa. Co vidí rozhodčí při zápase, to potrestá, a co neuvidí, to dodatečně potrestá po zhlédnutí videa disciplinární komise," vysvětlil kouč českého záložníka Tomáše Rosického.

Po zápase čišela z uznávaného kouče spokojenost z otočení zápasu. "Ukázalo se, že jsme psychicky a mentálně silní. Je to ten typ výsledku, který může změnit celou sezónu. Každopádně je to pozitivní start do sezony," sdělil Wenger.

Ten nyní začne své svěřence připravovat na středeční utkání 3. předkola Ligy mistrů v Praze proti Spartě. V něm však bude mít problém s útočníky, jelikož Adebayora trápí třísla a u Eduarda, který dnes nebyl ani na lavičce, existuje pouze padesátiprocentní šance, že do Česka odcestuje.

Reklama