Hlavní obsah

Rooney si ze zápasu s Readingem odnesl vlasovou zlomeninu nohy

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United hned v prvním kole anglické ligy ztratili nejen body, ale také útočníka Wayna Rooneyho. Ten v neděli po střetu s obráncem Readingu Michaelem Duberrym nenastoupil do druhé půle a odjel do nemocnice, kde vyšetření odhalilo vlasovou zlomeninu na levé noze. Zatím není známa délka léčení, ovšem minimálně měsíc by anglický reprezentační útočník chybět měl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney

Článek

Rooney se srazil s Duberrym čtyři minuty před koncem poločasu při snaze dát branku. Po krátkém ošetření ještě první půli dohrál, ovšem pak ho již vystřídala letní posila Nani. "Nemohl si na to pořádně stoupnout a začalo to otékat," řekl po zápase trenér Manchesteru Alex Ferguson.

Skotský trenér bude mít nyní starosti se složením útoku. Vedle Rooneyho jsou totiž zranění také Louis Saha a Ole Gunnar Solskjaer. Argentinec Carlos Tevez se pak k týmu po svém přestupu z West Hamu připojil teprve před zápasem s Readingem.

Rooney se již jednou s podobným problémem potýkal, kvůli zlomenině zánártní kůstky málem přišel o loňské mistrovství světa.

Reklama