Hlavní obsah

Rozehnal: Je to jízda od začátku do konce

NEWCASTLE/PRAHA

Báječnou premiéru za Newcastle v anglické lize má za sebou český obránce David Rozehnal. V Boltonu jeho tým vyhrál v sobotu po skvělé první půli 3:1 a reprezentační stoper výkonem potvrdil, že bude pro nový klub velkým přínosem.

Článek

„Byla to nádhera, lépe jsem si to snad ani nemohl představit. Zápas měl skvělou atmosféru a výsledek je výborný. Výborně nám vyšel první poločas. Vždyť jsme za půl hodiny dali tři branky a ty soupeře zlomily. Druhá půle už byla o něco horší. Dostali jsme zbytečný gól z protiútoku po našem rohu, ale celkově jsme to zvládli dobře.

Trenér byl spokojený, ale když zápas hodnotil, začal právě tou chybou a zbytečně inkasovaným gólem. Nakonec ale řekl, že jsme odvedli dobrou práci. Měl z vítězství radost, přece jen je takový vstup do sezóny hodně důležitý. Moc nechybělo a dokonce jsem se zapsal mezi střelce. Charlie N’Zogbia skvěle kopl trestňák z velké dálky a gólman asi nepočítal s tím, že to propadne do branky. Skákal jsem na hlavičku a chybělo mi možná pár centimetrů, abych balón zasáhl. Ale byl to krásný gól a vůbec mi nevadí, že jsem neskóroval. Ligová premiéra mi ukázala, že anglická liga je jízda od začátku do konce. Oproti Francii je tady daleko větší nasazení, tvrdost, tempo a agresivita. Ale už si pomalu zvykám. Člověk tady musí být ve střehu od první do 93. minuty.

Kotníky dostaly zabrat

Pár ran jsem taky schytal, někteří domácí hráči se mi trošku podívali na kotníky. Naštěstí nešlo o nic vážného. Kluci mě na to připravovali už před zápasem a po něm se mi kvůli tomu smáli. Říkali mi: Vítej v Anglii...

Mám strašnou radost, že jsme do ligy vstoupili vítězstvím. A určitě budeme ještě silnější. Michael Owen už po zranění začal trénovat a brzy by měl být k dispozici. S Martinsem to bude skvělá útočná dvojice.

Protože jsme hráli venku, tak se na mě z rodiny nikdo dívat nebyl.

Doma v Newcastlu už máme české programy, takže manželka se dívala na televizi. Stejně jako rodiče a kamarádi v Česku. Měl jsem velkou radost, že mě můžou sledovat v akci alespoň takhle.“

Reklama

Související témata: