Hlavní obsah

Podle Roye Keana jsou dnešní fotbalisté zženštilí slaboši

LONDÝN

Trenér Sunderlandu Roy Keane považuje současné fotbalisty za zženštilé slabochy. Podle bývalého kontroverzního kapitána Manchesteru United a irské reprezentace se hráči při výběru angažmá až příliš nechávají ovlivňovat svými přítelkyněmi a manželkami, kterým se nechce opouštět pohodlí velkých měst.

Foto: archiv

Roy Keane

Článek

"Priority se mění a dneska o angažmá fotbalistů rozhodují jejich ženy. Já sám jsem slyšel od několika hráčů, které jsem měl v plánu získat, výmluvu, že jejich žena chce, aby šel do Londýna, protože tam jsou skvělé obchody. Myslím, že to je znak slabošství a zženštilosti," prohlásil Keane, který hned ve své první sezóně v roli trenéra pomohl Sunderlandu k postupu do Premier League.

"Chápu, že hráči nemohou ženy ignorovat, že musí vzít v potaz, kam chodí děti do školy a tak, ale nesmí zapomínat, že jsou v první řadě fotbalisté," dodal. "Až jim bude pětatřicet, ať si jdou, kam manželky chtějí. Koneckonců i průměrný fotbalista bude v tom věku miliónář, ale ať se nezahrabávají, když ještě mohou něco dokázat," prohlásil Keane.

Reklama

Související témata: