Hlavní obsah

Dyer odchází do West Hamu, kde znovu setká s Bowyerem

LONDÝN

Anglický reprezentant Kieron Dyer přestoupil z Newcastle do West Hamu, kde se znovu setká s bývalým spoluhráčem Lee Bowyerem. Oba tito fotbalisté se před dvěma lety postarali o pozdvižení v Premier League, když ačkoli hájili stejné barvy, poprali se na trávníku během zápasu s Aston Villou a byli vyloučeni.

Článek

Přestup osmadvacetiletého Dyera do West Hamu byl ve čtvrtek zpečetěn po několikatýdenním jednání. Před čtrnácti dny sice Newcastle souhlasil s nabídkou West Hamu, ale v momentu, kdy se Dyer v novém klubu dohodl na podmínkách, zvýšily "Straky" svůj požadavek o dva milióny liber.

Po několikadenním dohadování však podle agentury AP kluby souhlasily s odstupným šest miliónů liber, což údajně byla i původní přestupová suma.

Dvaatřicetinásobný reprezentant Dyer se v londýnském klubu setká nejen s Bowyerem, jenž zamířil stejným směrem o rok dříve, ale i dalším kontroverzním hráčem Craigem Bellamym. Horkokrevný Velšan před odchodem z Liverpoolu stačil letos v únoru zbít spoluhráče Johna Arneho Riiseho golfovou holí. V letní přestávce "Kladiváře" posílil také Fredrik Ljungberg z Arsenalu.

Reklama

Související témata: