Hlavní obsah

Tottenham napravil nepovedený start do Premier League

Tím nejlepším možným způsobem odpověděli fotbalisté Tottenhamu na kritiku kvůli špatnému startu do sezóny. Po dvou zápasech neměli na kontě ani bod, ale ve 3. kole doma rozstříleli nováčka Derby County jasně 4:0. O vítězi se rozhodlo již během úvodní čtvrthodiny, po které domácí vedli 3:0. Český brankář Tottenhamu Radek Černý opět sledoval utkání jen z lavičky náhradníků.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost fotbalistů Tottenhamu - ilustrační fotografie

Článek

O dvě branky vítězů se postaral francouzský záložník Malbranque, který tak oslavil svůj 200. zápas v anglické lize. Zároveň svými zásahy načal druhou padesátku branek.

Fotbalisté Portsmouthu se po dvou remízách dočkali vítězství poté, co doma otočili zápas s Boltonem a vyhráli 3:1. Portsmouth těžil především ze spolupráce nigerijských útočníků Kanua a Utaky, kteří byli u všech tří branek svého celku.

Pouze bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Newcastlu v domácím zápase s Aston Villou. Tým "Strak" tak opět prodloužil svou nelichotivou sérii bez vstřelené branky na vlastním stadionu, když se včetně zápasů z minulé sezóny doma v lize netrefil již 560 minut.

Nejblíže ke vstřelené brance v dresu Newcastlu měl český reprezentační obránce David Rozehnal. Jeho střelu z voleje z pěti metrů však výborným zákrokem vyrazil hostující brankář Carson. Další český fotbalista Patrik Berger se neobjevil kvůli zranění ani na lavičce náhradníků Aston Villy.

Sunderland v sobotu nenapodobil výkony z předchozích kol, kdy remizoval v Birminghamu a porazil Tottenham, a prohrál s Wiganem hladce 0:3. Dvě ze tří branek inkasoval z pokutových kopů.

Fulham ztratil zápas i dva hráče 

Fotbalisté Fulhamu znovu prohráli dobře rozehraný zápas brankou v poslední minutě. V prvním kole takto podlehli Arsenalu, tentokrát stejně nestačili na Middlesbrough, za které se v závěru trefil Cattermole. Na 1:1 za vítěze vyrovnal Egypťan Mido, který do Middlesbrough přišel v týdnu z Tottenhamu.

Fulham navíc přišel o dva hráče. Americký reprezentant a nejlepší střelec klubu McBride si vykloubil koleno při své gólové střele z 16. minuty. Do nemocnice byl odvezen spolu s Bouazzou, který si naopak poranil rameno.

Anglie - 3. kolo:
Portsmouth - Bolton 3:1 (16. Kanu, 30. Utaka, 88. Taylor z pen. - 12. Anelka), Birmingham - West Ham United 0:1 (70. Noble z pen.), Fulham - Middlesbrough 1:2 (16. McBride - 55. Mido, 90. Cattermole), Reading - Everton 1:0 (44. Hunt), Tottenham - Derby 4:0 (2. a 6. Malbranque, 14. Jenas, 79. Bent), Wigan - Sunderland 3:0 (19. Heskey, 62. Landzaat z pen., 69. Sibierski z pen.), Newcastle - Aston Villa 0:0.

Reklama

Související témata: