Hlavní obsah

Arsenal po výhře na Spartě jen remizoval s Blackburnem

LONDÝN

Po výhře na Spartě v 3. předkole Ligy mistrů získali fotbalisté Arsenalu v nedělním utkání anglické ligy na hřišti Blackburnu pouze bod za remízu 1:1. Přitom vedli již od 18. minuty po trefě nizozemského útočníka Robina Van Persieho. Ovšem v polovině druhé půle srovnal David Dunn po minele gólmana Lehmanna a Blackburn, který posledních pět minut hrál bez vyloučeného Ryana Nelsona, tak jako první obral Arsenal o soutěžní body.

Článek

V sestavě londýnského celku tentokráte chyběl český záložník Tomáš Rosický, kterého trápí zraněné koleno. Reprezentačního kapitána v sestavě zastoupil chorvatský útočník Eduardo. Trenér Wenger pak oproti sestavě, se kterou porazil Spartu 2:0, udělal ještě jednu změnu, když zraněného Emanuela Ebouého na pravé straně zálohy nahradil mladík Theo Walcott. Po úvodní trefě Robina Van Persieho vyrovnal ve druhém poločase domácí David Dunn. Za gól však může poděkovat brankáři Kanonýrů Lehmannovi, jemuž střela proklouzla mezi prsty.

Arsenal tedy nastoupil v sestavě: Lehmann - Sagna, Touré, Gallas (24. Senderos), Clichy - Walcott (73. Bendtner), Flamini, Fabrégas, Hleb - Eduardo (65. Denilson), Van Persie.

Arsenal může kromě ztráty bodů mrzet také zranění kapitána Williama Gallase. Francouzský střední obránce musel hřiště opustit již v 24. minutě zápasu, když si v souboji s útočníkem soupeře Roque Santa Cruzem podvrkl koleno. Rozsah zranění zatím není znám stejně jako to, zda bude fit na odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti pražské Spartě.

Ani ve třetím utkání nového ročníku anglické ligy fotbalisté Manchesteru United nevyhráli, po dvou remízách v neděli dokonce prohráli v městském derby s City 0:1. Svěřenci Alexe Fergusona, jenž postrádal své dva nejlepší střelce z minulé sezóny zraněného Wayna Rooneyho a distancovaného Cristiana Ronalda, tak prožívají nejhorší start do sezóny od roku 1992. Zároveň je to nejhorší začátek historie mezi obhájci titulu.

Bodovou ztrátu zaznamenali také další dva celky silné čtyřky, když Liverpool remizoval 1:1 s Chelsea. Domácí potvrdili, že to na londýnský celek umějí a brzy se ujali vedení. Českého brankáře Petra Čecha překonal španělský kanonýr Fernando Torres. Ten nejprve obešel obránce Ben Haima a pak technickou střelou k tyči vstřelil svou první soutěžní branku v dresu Liverpoolu.

Po změně stran se však Chelsea dočkala srovnání, když velmi sporně nařízený pokutový kop proměnil Frank Lampard. Chelsea tak udržela ligovou neporazitelnost, která trvá od 20. ledna, kdy naposledy prohrála právě na hřišti Liverpoolu. Liverpool také prodloužil svou domácí neporazitelnost, když doma naposledy nestačil 3. března na Barcelonu v utkání Ligy mistrů.

Anglie - 3. kolo:
Manchester City - Manchester United 1:0 (32. Geovanni), Blackburn - Arsenal 1:1 (72. Dunn - 18. Van Persie), Liverpool - Chelsea 1:1 (16. Torres - 62. Lampard z pen.).

Reklama

Související témata: