Hlavní obsah

Další minela Lehmanna stála Arsenal body

Nová sezóna anglické fotbalové soutěže má za sebou jen tři kola, přesto už Premier League nabídla několik zajímavých okamžiků. V neděli Manchester City v městském derby porazil obhájce titulu United, londýnský Arsenal po další hrubce gólmana Jense Lehmanna ztratil dva body v souboji v Blackburnu. Německému brankáři proklouzla mezi prsty střela Davida Dunna z 72. minuty a Kanonýři ztratili dva cenné body v souboji o čelo tabulky.

Článek

Francouzský trenér Arsenalu Wenger také uvedl, že Lehmann byl po své minele psychicky extrémně dole. „Jens (Lehmann) je strašně smutný a jen zoufale sedí v šatně. Nemusím mu říkat, že udělal chybu. Nechceme ho vinit ze ztráty bodů,“ cituje slova Wengera server BBC .

Lehmann katastrofálně chyboval už v úvodním utkání sezóny, tehdy jeho přihrávku na gól Davidu Healymu z Fulhamu dokázali spoluhráči napravit a skóre otočit na 2:1. Tentokrát už Kanonýři přišli o dva body. Pro domácího Davida Dunna to byl první gól po návratu za Blackburn od dubna 2003, kdy se z penalty trefil při výhře 3:2 v Leedsu. „Není důležité, jak gól padl, ale jsem za něj moc rád,“ řekl Dunn po zápase Radiu Rovers. Svůj zásah Dunn po zápase věnoval babičce, která zemřela před dvěma lety.

Trenér Wenger po zápase chybu své jedničky přešel a více se soustředil na agresivitu hráčů Blackburnu. „Cítil jsem, že soupeř se snaží do svých zákroků přidat víc násilí, než bojovnosti. Soupeř byl příliš agresivní,“ řekl Wenger. Rozhodčí Alan Wiley udělil sedm žlutých karet a navíc vyloučil kapitána Blackburnu Ryana Nelsena.

Arsenal v utkání postrádal Tomáše Rosického, kterého po utkání Ligy mistrů na Letné proti Spartě trápí zraněné koleno. Kapitán reprezentace se omluvil i ze středeční přípravy národního celku v Rakousku. Kanonýři se v dalším kole utkají s Manchesterem City, Blackburn hraje na Evertonu.

Kanonýři jsou soupeřem pražské Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů, úvodní utkání vyhráli minulou středu na Letné 2:0. Góly vstřelili Fabregas a Hleb.

Reklama

Související témata: