Hlavní obsah

Manchester na nohou. Co nabízí ostře sledované derby mezi City a United?

Manchester/Praha

Ostrovní derby je za dveřmi. Ve šlágru 16. kola Premier League se v sobotu na Etihad Stadium utkají městští rivalové Manchester City a United. Fotbalisté Citizens vstoupí do duelu v roli jasného favorita, doma se jim ale poslední dobou proti Rudým ďáblům tolik nedaří, když ze čtyř pokusů zvítězili pouze jednou. Trenér Ole Gunnar Solskjaer navíc se svou partou odvrací hrozící odvolání z lavičky United. První krok proti Tottenhamu mu sice vyšel, k výraznému otupění Damoklova meče nad svou hlavou by se mu ale náramně hodil dobrý výsledek i proti Sterlingovi a spol. Ostře sledovaný duel je na programu v sobotu od 21:15.

Foto: Sport.cz s Reuters

Útočník Manchesteru city Gabriel Jesus (vlevo) a záložník Manchesteru United Angel Gomes (vpravo)

Článek

Fotbalisté Manchesteru United v týdnu minimálně na nějakou dobu uhájili pozici kouče Solskjaera na lavičce klubu z Old Trafford, když porazili Mourinhův Tottenham 2:1. Pohled na tabulku ale vedení United uspokojovat nemůže, a tak i v sobotním utkání bude věčně usměvavý trenér hrát o hodně.

City je v o poznání lepší situaci, herně i bodově. Svěřencům Josepa Guardioly se v letošním ročníku ale nedaří tolik, jak by si sami představovali, a vidina třetího titulu v řadě pomalu bere za své. V čele ostrovní soutěže jim o parník uniká Liverpool. Podle sázkových kancelářích bude City přesto v sobotu jasným favoritem.

Utkání slibuje parádní fotbalovou podívanou, jako již mnohokrát v minulosti. V přiloženém videu se můžete podívat na sestřih vybraných gólů domácích z posledních střetnutí s městským rivalem. Připomenout si můžete parádní trefy Sergia Agüera, Davida Silvy nebo Vincenta Kompanyho.

Přestože rivalita mezi oběma kluby nikdy nedosahovala nevraživosti, jaká panuje mezi United a Liverpoolem, kterou pojí zejména historické soupeření o anglický fotbalový trůn, i v minulosti nabídla střetnutí mezi City a Rudými ďábly několik památných bitev.

Fanouškům bledě-modrých mohl v paměti uvíznout například souboj o finále Anglického poháru v ročníku 1969/70. Citizens tehdy vyřadili United ze soutěže poměrem 2:1 díky trefám Colina Bella and Frannyho Leeho z prvního zápasu na bahnitém terénu. V odvetě pak vyválčili remízu 2:2, aby později ve Wembley pozvedli nad hlavu pohár pro vítěze soutěže.

To je ale historie. Tu současnou píše Guardiolova ekipa se Solskjaerovou družinou. Jak dopadne ostře sledovaná bitva severozápadní Anglie se fanoušci ostrovního fotbalu dozví už v sobotu večer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články