Hlavní obsah

Brankář Kasper dělá čest jménu Schmeichel

Jan KrůtaPrávo

Stal se jedničkou Manchesteru City a ještě nedostal ani jeden gól. Je nositelem slavného brankářského jména a ve dvaceti dostal šanci v anglické Premier League. Kasper Schmeichel, syn legendárního dánského gólmana Petera Schmeichela, se stal trochu nečekaně jedničkou Manchesteru City.

Článek

Ve třech zápasech ligy nedostal gól a jeho tým je nečekaným lídrem soutěže.

„Znám Kaspera jen měsíc, je to extrémně šikovný a sebevědomý chlapec,“ říká kouč City Sven Göran Eriksson. „Není sice nejvyšší, ale na čáře je fantastický. Má moc rychlé nohy,“ chválí ho.

Kasper měří „jen“ 183, jeho otec je o deset centimetrů vyšší. Táta musí být na syna patřičně pyšný. I když největší slávu posbíral na Old Trafford jako gólman Manchesteru United, sleduje nyní bedlivě kroky syna v týmu městského rivala. Nenechá si ujít prakticky žádný zápas. Je to symbolické, protože v dresu City končil Peter svou velkou kariéru.

Kasper měl brankářské geny po tátovi už odmala. Následoval ho na všech štacích. Když Schmeichel senior chytal za Sporting Lisabon, bral tehdy třináctiletého Kaspera s sebou často na tréninky. „Postavil ho do branky a z deseti metrů do něj pral jeden balón za druhým,“ vzpomíná Pavel Horváth na dobu ve Sportingu. „Nedovedu si představit, že bych takhle pálil na svoje dítě. Ale už bylo vidět, že v něm něco je. Občas jsme na něj stříleli trestňáky a byl šikovný,“ prozradil záložník Sparty.

Manchesteru City se zranila švédská brankářská jednička Isaksson, a proto mladý Dán dostal příležitost. „Pokud bude pokračovat v takové formě, nebudeme muset o dalším brankáři vůbec diskutovat,“ mnul si ruce Eriksson poté, co Schmeichel vychytal derby s United.

Reklama

Související témata: