Hlavní obsah

Nepovedený vstup Tottenhamu do sezóny otřásl židlí trenéra Jola

LONDÝN

Nepovedený začátek fotbalistů Tottenhamu Hotspur v anglické lize zatím příliš nekoresponduje s ambicemi klubu pro tuto sezónu a pozice nizozemského kouče Martina Jola se otřásá v základech. Poté, co Jol utratil během léta za posily 40 miliónů liber, se od klubu očekával útok na silnou čtyřku Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Tottenhamu Martin Jol(vlevo) a kapitán týmu Ledley King

Článek

Tottenham však prohrál obě úvodní kola a body si připsal až proti jednomu z nejžhavějších kandidátů sestupu Derby County, které porazil 4:0.

Náladě uvnitř londýnského klubu neprospěla ani zlostná reakce bulharského útočníka Dimitara Berbatova, jenž byl v prvním kole na hřišti Sunderlandu střídán. Podle některých zpráv chtěl Jol nejlepšího hráče Spurs podle hlasování fanoušků za uplynulou sezónu dokonce prodat.

Hráčův agent Emil Dančev však jakékoliv spory popírá. "Mohu s jistotou říci, že žádný problém neexistuje," uvedl Dančev pro BBC. "Právě trenér je jedním z hlavních důvodů, proč se Dimitar rozhodl pro Tottenham. Jsou to dobří přátelé," dodal Dančev.

Víru v Jolovy schopnosti však údajně ztratilo několik klubových představitelů a španělská média tvrdí, že vedení Spurs se o víkendu setkalo s koučem Sevilly Juandem Ramosem. Jeho agent Alvaro Torres to však v pondělí popřel s tím, že šlo pouze osobní záležitost, která neměla co do činění s fotbalem.

Sportovní ředitel Sevilly, úřadujícího dvojnásobného vítěze Poháru UEFA, Ramon Rodriguez zůstal také v klidu. "Ramos má smlouvu ještě na rok a není pochyb o tom, že chceme, aby u nás pokračoval," řekl Rodriguez.

Dalšími kandidáty na trenérský post týmu z White Hart Lane jsou Ital Marcello Lippi nebo Harry Redknapp, současný trenér Portsmouthu.

Reklama

Související témata: