Hlavní obsah

Neskutečné sólo přes celé hřiště. Akce útočníka Tottenhamu aspiruje na gól roku

Londýn/Praha

To byla fotbalová paráda. Tottenham Hotspur v 16. kole Premier League deklasoval Burnley 5:0 před vlastními fanoušky. V pořadí třetím zásahem v síti hostů se blýskl útočník Heung-min Son. Jihokorejský fotbalista předvedl úchvatné sólo přes celé hřiště, které bude aspirovat na nejkrásnější gólovou akci letošní sezony.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Heung-min Son a kouč Tottenhamu Hotspur José Mourinho po konci utkání 16. kola Premier League proti Burnley.

Článek

Kohoutům se pod koučem Josém Mourinhem daří a připsali si páté vítězství ze čtyř pod jeho taktovkou. Na kanonádě v poměru 5:0 ve víkendovém utkání proti Burnley se podílel i sedmadvacetiletý Jihokorejec Heung-min Son.

Ve 32. minutě zápasu se k němu odrazil míč na hranici vlastní šestnáctky. To, co následovalo poté, byla brilantní fotbalová etuda. Asijský fotbalista přesprintoval celé hřiště mezi sedmi hráči hostů. Nikdo ho nedokázal zastavit a střela podél gólmana Nicka Popeho rozvlnila síť k radosti všech tottenhamských fanoušků.

Mourinho měl po utkání pro Sona pouze slova chvály. „Chtěl bych pogratulovat Sonovi," řekl portugalský kouč. „Už třikrát po sobě je nejlepším asijským fotbalistou roku. Zbožňuji toho chlápka, takže si dokážu představit lidi, kteří s ním jsou už čtyři pět let... Je to fantastický hoch," dodal šéf lavičky.

Tottenhamu patří v Premier League 7. příčka. Ve středu čeká Spurs poslední zápas skupinové fáze Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov. Žádný výsledek nemůže změnit postavení v tabulce, kde německý mistr okupuje první příčku a londýnský klub je na místě druhém.

Reklama

Související témata: