Hlavní obsah

Chelsea vzdala angažování Alvese, pozornost obrátila k Bellettimu

LONDÝN

Vedení londýnské Chelsea v čele s trenérem Josém Mourinhem nadále hledá posilu na pravý okraj obrany, neboť snaha o získání brazilského fotbalisty Daniela Alvese ze Sevilly přišla podle všeho vniveč. V hledáčku klubu ze Stamford Bridge je nyní jiný Brazilec Juliano Belletti z Barcelony.

Foto: FC Chelsea

Záložník Essien (vlevo) musí zaskakovat za post pravého obránce.

Článek

Jednatřicetiletý Belletti je na Nou Campu od roku 2004 v Barceloně, ale ztratil místo v základní sestavě a sám dal najevo, že by raději změnil působiště. Podle webu Sky Sports je již v Londýně, aby podstoupil zdravotní testy před případným podpisem smlouvy.

Alves byl pro Mourinha prioritou, jednání se Sevillou však před týdnem uvázla na mrtvém bodě, neboť Chelsea podle představitelů španělské strany nepředložila odpovídající nabídku. Londýnský klub byl prý ochoten zaplatit přes 20 miliónů liber (asi 812 miliónů korun), Sevilla si však Alvese cení na částku ještě o pět miliónů liber vyšší.

Trenér Mourinho má sice na post pravého obránce k dispozici Glena Johnsona a Paula Ferreiru, kterého si vytáhl před třemi roky z FC Porto, ke spokojenosti má však daleko. V neděli na hřišti Liverpoolu dokonce obsadil pravý kraj defenzivní řady záložníkem Michaelem Essienem.

Jako náhradní varianta za Alvese přicházel do úvahy také Cicinho z madridského Realu, ten však odešel do AS Řím.

Reklama