Hlavní obsah

Čech proti Portsmouthu vychytal svou stou ligovou nulu

LONDÝN

Český fotbalový gólman Petr Čech se dočkal sté vychytané nuly v kariéře a vstupu do Klubu ligových brankářů, když v sobotu pomohl Chelsea čistým kontem k výhře 1:0 v zápase čtvrtého kola anglické ligy proti Portsmouthu. Čechovi k první nule v sezóně pomohl také obránce Cole, jenž čtyři minuty před koncem vyhlavičkoval míč z brankové čáry.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech vychytal již 100. ligovou nulu.

Článek

Chelsea vstupovala do zápasu jako jasný favorit, jelikož v soubojích s Portsmouthem neztratila ještě ani bod. O očekávanou výhru se postaral třetí trefou v sezoně Frank Lampard, jenž po Drogbově patičce prostřelil anglického reprezentačního brankáře Jamese. Portsmouth se v závěru dostal do tlaku, ale Chelsea v čele s Čechem výhru udržela. Opět tak prodloužila sérii neporazitelnosti na domácím hřišti, která nyní čítá 66 utkání, navíc se dostala do čela tabulky.

Arsenal porazil Manchester City

V generálce na odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti pražské Spartě vydřel Arsenal vítězství 1:0 nad Manchesterem City. O jedinou branku zápasu se postaral Fabrégas deset minut před koncem střelou z malého vápna. Jako první v sezóně tak překonal brankáře Kaspera Schmeichela, který v předchozích zápasech neinkasoval.

Arsenal, za který po zranění kolena nastoupil kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, byl po celý zápas aktivnější, ale nevěděl si rady s obranou hostů a bezchybným Schmeichelem. Ten dokonce vychytal Van Persieho při pokutovém kopu. Nestačil až na střelu Fabrégase, který zužitkoval přihrávku od Hleba přesnou ranou pod břevno.

Trenér Arséne Wenger bude mít ale před středečním duelem se Spartou problémy se složením obrany. Po Gallasovi, Senderosovi a Ebouém se v sobotu zranil pravý bek Sagna, který odstoupil již po 18 minutách hry. Utkání tak v obraně dohrávali dva záložníci Gilberto Silva a Flamini. Arsenal hrál v sestavě: Almunia - Sagna (19. Denilson), Touré, Gilberto, Clichy - Hleb, Flamini, Fabrégas, Rosický - Van Persie (87. Song), Adebayor (75. Eduardo).

Liverpool vyhrál nad Sunderlandem o dvě branky

Liverpool vyhrál na hřišti Sunderlandu 2:0, ale mohl si odvézt i vyšší vítězství, neboť měl značnou herní převahu a na branku domácích vyslal 18 střel. Mezi tyčemi však zářil Craig Gordon, který předvedl, proč z něho Sunderland udělal nejdražší posilu v historii klubu. Liverpoolským hráčům zneškodnil minimálně tři další stoprocentní brankové šance.

Posila ze skotského Heart of Midlothian nestačila pouze na střelu Sissoka z 23 metrů, kterou reprezentant Mali poslal přesně k tyči, a na zakončení Voronina, jenž v závěru po rychlém protiútoku využil otevřené obrany domácích, kteří prahli po vyrovnání.

V souboji nováčků porazil Birmingham Derby County

O nejrychlejší gól sezóny se postaral útočník Birminghamu Cameron Jerome, který se na hřišti dalšího nováčka Derby prosadil již po 32 sekundách hry. V dalším průběhu vstřelil Jerome ještě druhou branku a zařídil Birminghamu výhru 2:1.

Anglie- 4. kolo:
Sunderland - Liverpool 0:2 (37. Sissoko, 87. Voronin), Arsenal - Manchester City 1:0 (80. Van Persie), Aston Villa - Fulham 2:1 (51. vlastní Knight, 90.+1 Maloney - 6. Dempsey), Bolton - Reading 3:0 (32. Speed, 55. Anelka, 90.+1 Braaten), Chelsea - Portsmouth 1:0 (31. Lampard), Derby - Birmingham 1:2 (51. Oakley - 1. a 63. Jerome), West Ham United - Wigan 1:1 (81. Bowyer - 78. Scharner), Everton - Blackburn 1:1 (78. McFadden - 15. Santa Cruz).

Reklama

Související témata: