Hlavní obsah

Manchester se dočkal první výhry, Tottenham porazil 1:0

LONDÝN

Prvního vítězství v nové sezóně anglické ligy se dočkali fotbalisté mistrovského Manchesteru United, kteří v utkání 4. kola porazili Tottenham 1:0. O jedinou branku zápasu se postarala letní posila Portugalec Nani střelou z 25 metrů. Manchester tak odvrátil hrozbu nejhoršího startu do sezóny v historii klubu.

Článek

K vedoucí brance měl přitom daleko blíže Tottenham, když hned po 25 sekundách hry trefil Keane břevno. Ve druhé půli pak Berbatov dvakrát využil častých chyb v rozehrávce United, překonal i brankáře Van der Sara, ovšem obránci domácích stačili nebezpečí na brankové čáře zažehnat.

A tak udeřilo na druhé straně. Nani si zády k brance zpracoval odražený míč, otočil se a vyslal tvrdou ránu přesně do rohu branky. Svou první soutěžní trefu v dresu Manchesteru oslavil pověstným saltem, které má od trenéra Alexe Fergusona zakázáno.

Newcastle dvakrát promarnil vedení

Fotbalisté Newcastlu na hřišti Middlesbrough dvakrát vedli, ale nakonec si odvezli jen bod za remízu 2:2, když domácí dokázali vždy rychle odpovědět. Newcastle, za který odehrál celý zápas český obránce David Rozehnal, tak v nové sezóně ještě neprohrál, ovšem ve dvou ze tří zápasů pouze remizoval.

Hosté vedli po trefě Francouze N'Zogbii, ovšem Egypťan Mido odpověděl již za šest minut. Na další branky si diváci museli počkat až do závěru zápasu. Australan Viduka si i přes těsnou obranu zpracoval míč a z otočky se trefil přesně k tyči. Úspěšný střelec přišel v létě do Newcastlu právě z Middlesbrough a branku proti bývalému klubu ani neslavil.

Ani Vidukova trefa výhru nepřinesla. Tentokrát se Newcastle radoval z vedení jen tři minuty, než se k odraženému míči dostal Arca a křížnou střelou z hranice vápna vyrovnal.

Premier League - 4. kolo:
Middlesbrough - Newcastle 2:2 (28. Mido, 80. Arca - 22. N'Zogbia, 77. Viduka), Manchester United - Tottenham 1:0 (68. Nani).

Reklama

Související témata: