Hlavní obsah

Chelsea prý nabídne Barceloně dvě miliardy za Ronaldinha

LONDÝN

Zástupci fotbalové Chelsea údajně chtějí využít čtvrtečního losování základních skupin Ligy mistrů v Monte Carlu k jednání o přestupu brazilské hvězdy Ronaldinha z Barcelony. Podle britského listu The Mirror je klub ruského miliardáře Romana Abramoviče připraven zaplatit za bývalého nejlepšího hráče světa 50 miliónů liber (2,05 miliardy korun), což by z Ronaldinha udělalo nejdražšího fotbalistu historie.

Článek

Sedmadvacetiletý Brazilec by si měl podle deníku Daily Mail vydělat jako první hráč v anglické lize 200 tisíc liber týdně (8,2 miliónu korun). Dohoda by musela být uzavřena rychle, protože už v pátek končí přestupní termín.

Majitel Chelsea Abramovič už prý absolvoval dvě schůzky s Ronaldinhovým bratrem a manažerem v jedné osobě. V Barceloně se však tváří, že je spekulace o možném odchodu jejich největší hvězdy nezneklidňují.

"Ronaldinho je náš hráč a jsem stoprocentně přesvědčen, že zůstane. Nehodláme ho prodat. Je jasné, že velké kluby po Ronaldinhovi touží, ale on má smlouvu u nás," řekl sportovní ředitel španělského celku Txiki Begiristain rozhlasové stanici Catalunya. Představitelé Chelsea spekulace nekomentovali.

Ronaldinho má na Nou Campu smlouvu do roku 2010. Její součástí je klauzule, že může odejít za 85 miliónů liber. Tato suma je prý ale nadsazena proto, aby se nemohl opakovat případ Luíse Figa, jenž v roce 2000 odešel do týmu největšího rivala Realu Madrid.

Reklama

Související témata: