Hlavní obsah

Arsenal půjde do zápasů se Slavií i s Diarrou

LONDÝN

Doslova v posledních minutách před uzávěrkou přestupů odešel francouzský fotbalový reprezentant Lassana Diarra z londýnské Chelsea do konkurenčního Arsenalu. Dvaadvacetiletý defenzivní univerzál podepsal čtyřletou smlouvu, Chelsea za něj inkasuje podle informací britských médií zhruba pět miliónů liber (asi 205 miliónů korun). Hráč by měl být k dispozici i pro utkání základní skupiny Ligy mistrů proti pražské Slavii.

Článek

Diarra přišel do Chelsea v roce 2005, aby časem nahradil na postu defenzivního záložníka Clauda Makeleleho. Právě jeho příchod znamenal konec angažmá v Londýně pro českého záložníka Jiřího Jarošíka, který byl do té doby považován právě za Makeleleho nástupce.

Diarra však svou roli neunesl a nebyl spokojený jen s úlohou náhradníka čekajícího na šanci. Proto se začal poohlížet po novém angažmá. Toho se drobný, leč zarputilý hráč dočkal v noci z pátku na sobotu. "Obrovsky respektuji trenéra Wengera, láká mě styl, jakým mužstvo vede," vysekl bezprostředně po svém přestupu poklonu novému týmu Diarra.

I Arséne Wenger si jej chválil. "Univerzální hráči se do týmu hodí vždycky. Není jen bojovník, umí hrát i dopředu a můžeme ho využít stejně dobře i na pravém kraji obrany," prohlásil francouzský trenér.

Diarra navzdory malému prostoru v Chelsea vloni nastálo pronikl do francouzské reprezentace, za niž si na podzim připsal tři starty. Předtím reprezentoval i v mládežnických kategoriích.

Reklama

Související témata: