Hlavní obsah

Liverpool roznesl nováčka a vede anglickou ligu

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu deklasovali v anglické lize 6:0 Derby County a poprvé v éře kouče Rafaela Beníteze se usadili v čele tabulky. Španělský kouč, jenž působí na Anfield Road už tři roky, mohl po sobotním zápase pochválit zejména své dva krajany Alonsa a Torrese. Oba vstřelili po dvou gólech.

Článek

Alonso dokonce otevřel skóre střelou z přímého kopu z téměř 40 metrů. Vedle Torrese se střelecky prosadili i další noví hráči v liverpoolském týmu Voronin a Babel.

Jen vinou horšího skóre je za Liverpoolem jeho městský rival Everton, který však odehrál o zápas více. V Boltonu dnes zvítězil 2:1 díky Lescottově hlavičce z poslední minuty. Už v prvním poločase dala úvodní gól zápasu nejdražší posila v historii Evertonu Yakubu, po přestávce vyrovnal Anelka, jenž s čtyřmi góly vede tabulku střelců Premier League.

V poslední minutě padlo rozhodnutí také na hřišti Fulhamu, kterému zajistil alespoň bod v londýnském derby s Tottenhamem akrobatickou střelou Kamara. Obránce David Rozehnal mohl slavit vítězství Newcastlu 1:0 nad Wiganem, které zařídil v 87. minutě po Martinsově centru kanonýrOwen hlavou. Využil tak početní převahu, kterou měli domácí téměř celý druhý poločas po vyloučení Kilbanea.

Trenér Sunderlandu Roy Keane zažil nepříliš úspěšný návrat na stadion, kde strávil nejlepší léta hráčské kariéry. Bývalý záložník Manchesteru United dokázal na jaře při svém prvním trenérském angažmá vybojovat postup do nejvyšší soutěže a i v ní se mu celkem daří. Dnes si však se Sunderlandem ze stadionu Manchesteru United odvezl prohru 0:1, o niž se postaral po rohu hlavou francouzský útočník Saha. Manchester se vítězstvím vrátil po nepovedeném začátku sezony zpět do hry o čelo tabulky.

Anglie - 5. kolo:
Bolton - Everton 1:2 (55. Anelka - 11. Yakubu, 90. Lescott), Fulham - Tottenham 3:3 (42. Dempsey, 77. Smertin, 90. Kamara - 10. Kabúl, 28. Berbatov, 61. Bale), Liverpool - Derby 6:0 (27. a 69. Alonso, 56. a 78. Torres, 46. Babel, 76. Voronin), Middlesbrough - Birmingham 2:0 (12. Wheater, 37. Downing), Newcastle - Wigan 1:0 (87. Owen), Reading - West Ham United 0:3 (49. a 90+4. Etherington, 6. Bellamy), Manchester United - Sunderland 1:0 (71. Saha).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články