Hlavní obsah

Rosický se trefil, Chelsea prohrála v Aston Ville

LONDÝN

Tomáš Rosický v neděli pomohl Arsenalu gólem k výhře nad Portsmouthem 3:1. Čtyři dny poté, co se trefil do sítě Sparty v předkole Ligy mistrů, si otevřel gólový účet i v novém ročníku Premier League. V tom minulém dal za celý rok jen tři branky. Soupeř Slavie v Lize mistrů si připsal tři body, přestože hrál skoro celý druhý poločas v deseti. Zaváhala Chelsea, která prohrála v Aston Ville 0:2.

Článek

Pro Arsenal začal zápas skvěle. Už v 8. minutě proměnil Adebayor penaltu za faul na Van Persieho. Fabrégas náskok pojistil, ale hned po změně stran uviděl Senderos červenou kartu a soupeř vycítil šanci. Tím důležitější byl gól českého kapitána, který si v 59. minutě naběhl na Fabrégasovu přihrávku a zvýšil na 3:0. Vzápětí Nigerijec Kanu snížil, ale víc zdramatizovat zápas už hosté nedokázali.

Sestava Arsenalu: Almunia - Touré, Senderos, Silva, Clichy - Fabrégas, Flamini, Hleb (61. Denilson), Rosický - Van Persie (70. Diaby), Adebayor (79. Da Silva).

Chelsea na hřišti Aston Villy prohrála 0:2 a byla to pro ni první prohra v anglické lize po osmnácti zápasech a více než sedmi měsících. Naposledy ji 20. ledna pokořil Liverpool v zápase, v němž se Petr Čech vrátil na trávník po zranění hlavy. Tentokrát českého gólmana překonali po změně stran Knight a Agbonlahor a Chelsea z prvního místa v tabulce rázem klesla až na čtvrté. A to ještě mají Liverpool s Arsenalem zápas k dobru.

Blackburn porazil Manchester City 1:0 zásluhou Jihoafričana McCarthyho a ze sedmé minuty. Domácí vedení udrželi i po vyloučení Turka Tugaye. Zvláště když se poměr sil na hřišti brzy vyrovnal, protože červenou kartu uviděl také Ir Dunne.

Anglie - 5. kolo:
Arsenal - Portsmouth 3:1 (8. Adebayor z pen., 35. Fabrégas, 59. Rosický - 60. Kanu), Blackburn - Manchester City 1:0 (7. McCarthy), Aston Villa - Chelsea 2:0 (74. Knight, 88. Agbonlahor).

Reklama

Související témata: