Hlavní obsah

Časem chceme být stejně dobří jako Liverpool, řekl Solskjaer

Manchester

Kdepak být nejlepší na světě. Slavnému klubu z Old Trafford by stačila maličkost, kdyby byli jeho svěřenci alespoň tak dobří, jako je současný Liverpool. Fotbalový trenér Ole Gunnar Solskjaer přiznal, že po ročním působení na lavičce Manchesteru United doufal, že jeho svěřenci budou dále. Šestačtyřicetiletý Nor věří, že se "Rudí ďáblové" v příštím roce zlepší a že se časem vyrovnají aktuálnímu lídrovi Premier League Liverpoolu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Scott McTominay (vlevo) z Manchesteru United a Mason Holgate z Evertonu.

Článek

"Máme za sebou polovinu sezony. Tušili jsme, že to bude nahoru dolů. Tento ročník využijeme k nalezení sestavy do další sezony," citovala Solskjaera BBC.

Někdejší hráč United převzal mužstvo před rokem po odvolání Josého Mourinha. Z původně dočasného angažmá se nakonec stala práce na plný úvazek poté, co v březnu podepsal tříletou smlouvu. Manchester pod jeho vedením vypadl v uplynulém ročníku Ligy mistrů ve čtvrtfinále s Barcelonou a v anglické lize obsadil šestou příčku.

V probíhající sezoně se "Rudí ďáblové" kvalifikovali do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, kde se střetnou s Bruggami. V Premier League jsou na osmé pozici. "Jsme trochu pozadu, než jsem čekal. Snad ten proces dokážeme uspíšit lepšími výsledky. Očekávám, že budeme stabilnější, zkušenější a poučíme se z nezdarů," uvedl Solskjaer.

Inspirací pro jeho tým je Liverpool, který v tomto kalendářním roce ovládl Ligu mistrů, Superpohár UEFA a klubové mistrovství světa. Anglickou ligu vede s desetibodovým náskokem na Leicester, přičemž má navíc duel k dobru.

"Liverpoolu také trvalo několik let, než se vypracoval na současnou úroveň. Chceme být stejně dobří jako oni. Musíme neustále pracovat, protože se chceme dostat přesně tam, kde je Liverpool. Chceme být týmem, který bude nad ostatními vyčnívat," prohlásil Solskjaer.

Foto: David Klein, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea zpytuje svědomí během utkání 18. kola Premier League proti Watfordu

V čem se United musí zlepšit, ukázala nedělní ligová porážka 0:2 ve Watfordu. "V závěru jsme si vytvořili spoustu šancí, ale pokaždé, když jsme ztratili míč, následoval protiútok. To se nesmí stávat, musíme být lepší v zastavování protiútoků. Přesně v tomhle se budeme učit a porosteme. Jsem si jistý, že v tomto ohledu se zlepšíme a projeví se to v příštím roce," konstatoval Solskjaer.

Ve čtvrtek přivítají United na Old Trafford devátý Newcastle, který je horší pouze o skóre. "Bude velmi složité je rozebrat. Jednou z pozitivních věcí v sezoně je, že dokážeme reagovat na špatné výsledky. Nejsme sice konzistentní, jak bychom potřebovali, ale zase jsme v sezoně nezažili tak neúspěšnou sérii jako v závěru posledního ročníku, kdy jsme nevyhráli v lize pětkrát po sobě," řekl Solskjaer.

Reklama

Související témata: