Hlavní obsah

Mourinho očekává v Premier League otevřený boj o titul

LONDÝN

Portugalský trenér londýnské Chelsea José Mourinho očekává, že v letošním ročníku anglické Premier League bude častěji docházet k překvapivým výsledkům. Díky tomu prý bude v boji o titul účinkovat více týmů než jen obvyklá "velká čtyřka" (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United).

Článek

Právě Mourinhovi svěřenci v neděli prohráli na hřišti Aston Villy 0:2. "Ztrácení bodů a prohrávání zápasů se pro velkokluby stane běžnější záležitostí. Ostatní týmy mimo ´velkou čtyřku´ utratily mnoho peněz a získaly hráče k posílení kádru. Villa je toho příkladem, ale těch příkladů je možné najít mnohem více," řekl Mourinho BBC.

V nejlépe postavené čtveřici týmů současné tabulky soutěže je však překvapením pouze třetí příčka Evertonu, který má stejně jako vedoucí Liverpool, druhý Arsenal i čtvrtá Chelsea deset bodů. "Hrát proti oněm posíleným týmům bude mnohem těžší, protože jsou prostě lepší (než dříve). Liga je otevřená, na druhou stranu je teprve po prvním záříjovém víkendu a ze sezóny je odehráno jen pět zápasů," doplnil Mourinho.

Čtyřiačtyřicetiletý kouč zároveň odmítl jakékoliv spekulace, vyplývající z toho, že vlastník klubu Roman Abramovič opustil v neděli hlediště hned po druhé brance, kterou domácí Aston Villa vstřelila v 88. minutě. "Myslím, že vlastník opouští stadión ve chvíli, kdy ho chce opustit. A já jsem se byl také podívat na zápas Anglie s Německem a odešel jsem dřív, abych se vyhnul dopravní zácpě," uvedl Mourinho.

Reklama

Související témata: