Hlavní obsah

Wolves - Manchester City 3:2Manchester City neudržel dvougólový náskok. Guardiola se nedočkal jubilea

Fotbalisté Manchesteru City neudrželi v deseti hráčích vedení 2:0 ve Wolverhamptonu a po porážce 2:3 ztrácejí v anglické lize na vedoucí Liverpool už 14 bodů. Rozhodující gól vstřelil v 89. minutě Matt Doherty a poslal Wolves na páté místo tabulky dva body za Chelsea, jež drží čtvrtou pozici zajišťující Ligu mistrů.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Raúl Jiménez (9) z Wolverhamptonu se raduje z gólu svého týmu proti Manchesteru City.

Článek

Manchester City hrál v oslabení téměř celý zápas poté, co byl už ve 12. minutě vyloučen brankář Ederson za faul na Dioga Jotu mimo pokutové území. Přesto se díky Raheemu Sterlingovi dostali úřadující mistři do dvougólového vedení.

Anglický reprezentant se nejprve prosadil dorážkou vlastního pokutového kopu, poté co mu domácí gólman Rui Patrício chytil hned dvě penalty. První pokutový kop se kvůli porušení pravidel musel opakovat a při druhém pokusu portugalský gólman opět Sterlingovu střelu zastavil, sám exekutor ji ale následně poslal do branky.

Pět minut po přestávce zvýšil Sterling vedení City poté, co ho poslal do brejku krásným pasem Kevin De Bruyne.

Už o pět minut později Wolverhampton snížil, když Adama Traoré překonal náhradního brankáře Claudia Brava střelou po zemi. Vyrovnávací gól domácím daroval v 82. minutě svou liknavostí stoper City Benjamin Mendy, jenž se nechal u brankové čáry připravit o míč Traorém, který přihrál do gólové šance Raúlu Jiménezovi.

Obrat Wolves dokonal minutu před koncem Doherty střelou k pravé tyči Bravovy branky z hranice pokutového území. V nastaveném čase pak ještě Sterling nastřelil břevno, ale na porážce City se nic nezměnilo.

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly, jenž se dnes mohl dočkat jubilejního 100. vítězství v Premier League, zůstali v tabulce třetí bod za Leicesterem. Suverénně vedoucí Liverpool má navíc zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Wolverhampton - Manchester City 3:2 (55. Traoré, 82. Jiménez, 89. Doherty - 25. z pen. a 50. Sterling),

Reklama

Související témata: