Hlavní obsah

Má plné ruce práce! Bývalá hvězda Sparty vévodí statistice Premier League

Podává brilantní výkony. Brankář Newcastlu United Martin Dúbravka je oporou týmu. Bývalý fotbalista pražské Sparty dokonce vévodí statistice Premier League v počtu úspěšných zákroků. Na kontě jich má 81, o tři více než druhý v pořadí Bernd Leno z Arsenalu. Žilinský rodák nedávno podepsal na stávající adrese novou smlouvu. Straky moc dobře vědí, jaký klenot mají mezi třemi tyčemi.

Foto: Phil Noble, Reuters

Gólman Newcastlu United Martin Dúbravka

Článek

V létě se o Dúbravku zajímala hvězdná Paris Saint-Germain. Spekulovalo se i o Juventusu, Bayernu a dalších gigantech. Když mu zástupci Newcastlu nedávno úspěšně nabídli nový životní kontrakt, věděli, proč to dělají.

Slovenský gólman jim vloženou důvěru beze zbytku splácí. V aktuální sezoně už má na kontě úctyhodných 81 úspěšných zákroků. Statistice Premier League s nimi vévodí. V dalších tabulkách už je to však o poznání horší.

Newcastle vynikající obranou dvakrát neoplývá. I proto je Dúbravka na pátém děleném místě v počtu obdržených branek. Strakám patří 11. příčka anglické ligy. Kdo ví, jak by na tom fotbalisté Newcastlu byli, kdyby v jejich pokutovém území nečaroval slovenský chasník.

„Nebýt Dúbravky, Newcastle by měl z posledních tří kol na bodovém kontě nulu místo sedmičky, Může být jen otázka času, kdy si ambicioznější kluby začnou uvědomovat, jaké výkony podává Martin Dúbravka každý týden, měsíc po měsíci, rok co rok," poukazoval nedávno na výkony bývalého sparťana themag.co.uk, specializovaný web píšící o klubu.

Pokud urostlý Slovák udrží svou dosavadní fazonu, dají se očekávat další přestupové sondáže evropských velkoklubů. Případné námluvy budou pak zajímat i fanoušky letenského celku. Sparta, která na Dúbravkovi prozatím vydělala až 174 milionů korun, se bude moct těšit na další provizi z případného přesunu. Mluví se minimálně o deseti procentech.

Reklama

Související témata: