Hlavní obsah

Mourinho v ráži. Vykoledoval si žlutou a asistenta soupeřů nazval idiotem

Southampton/Praha

Nebyl to jeho nejšťastnější den. Kouč fotbalistů Tottenhamu Hotspur José Mourinho ve středu neuspěl se svými svěřenci na půdě Southamptonu, prohrál 0:1 a připsal si třetí porážku v Premier League od svého příchodu na lavičku Kohoutů. Za podivné chování u postranní čáry si navíc vysloužil žlutou kartu, když opustil svůj vyhrazený prostor a vypadalo to, že nahlíží do poznámek asistenta Saints. V pozápasovém rozhovoru ho navíc nazval idiotem.

Foto: Paul Childs, Reuters

José Mourinho na lavičce Tottenhamu v ligovém utkání se Southamptonem.

Článek

Special One s udělením žlutého karetního trestu za vniknutí do prostoru lavičky domácího týmu souhlasil. „Byl jsem hrubý, ale byl jsem hrubý na idiota," řekl v pozápasovém rozhovoru na adresu asistenta kouče Southamptonu. Co se vlastně stalo?

Běžela poslední patnáctiminutovka zápasu. Harry Kane vstřelil branku, která ale po zásahu videorozhodčího neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Mezi střídačkami proběhla výměna názorů. Mourinho neudržel nervy na uzdě, vydal se k lavičce Saints a zblízka vynadal asistentovi trenéra.

Ten si v tu chvíli zrovna zapisoval něco do poznámek, takže vše vypadalo, jako by portugalský stratég bez okolků přišel sondovat, co že si to kouč soka zapisuje. Následovat nemohlo nic jiného než žlutá karta. Rodák ze Setúbalu proti trestu ani neprotestoval.

Pro Spurs to ovšem nebyla jediná komplikace. Těsně před inkriminovaným momentem musel šestapadesátiletý trenér stáhnout ze hřiště Kanea, který si přivodil svalové zranění. Oslabený Tottenham v závěru vyrovnat nedokázal.

Frustrovaný Mourinho si po závěrečném hvizdu stěžoval na sudího u videa a na to, že mu v rozhodujících chvílích chyběly klíčové opory. „V závěrečné části to bylo hodně těžké, chyběl nám Kane i Son. Byli jsme hodně limitováni v našich možnostech něco s utkáním udělat. Mám pocit, že je to pro nás přísný výsledek, ale je to tak, jak to je," nechal se slyšet portugalský trenér pro stanici BT Sport.

Reklama