Hlavní obsah

Ballack je zklamaný, Chelsea kritizuje i německý trenér Löw

LONDÝN/PRAHA

Těžké dny prožívá v Chelsea kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack. Chelsea jej nezapsala na soupisku pro základní skupiny Ligu mistrů, a tak se znovu množí spekulace o odchodu hvězdného záložníka z londýnského klubu. Ballack se zotavuje po květnové operaci zraněného kotníku a podle svých slov by se mohl být v říjnu v pořádku. „Jsem zklamaný. Musím se ale soustředit na uzdravení a pak můžu přemýšlet nad ostatními věcmi,“ cituje Ballacka anglický deník The Sun.

Foto: Martin Meissner

Michael Ballack v současnosti nemá příliš důvodů k radosti.

Článek

Německý fotbalista se v Chelsea těžko prosazuje, poslední zdravotní komplikace jeho pozici také nepřidaly. Spekulovalo se o odchodu do Realu Madrid, kam nakonec z Chelsea zamířili Nizozemec Arjen Robben. „Odchod do Chelsea byl chybou,“ řekl německému deníku Bild Franz Beckenbauer. „Ballack musí z Chelsea pryč,“ přidal se bývalý německý reprezentant Steffan Effenberg.

Rozhodnutí Chelsea nezařadit Ballacka na soupisku pro Ligu mistrů kritizoval i reprezentační trenér Joachim Löw, jemuž nejistá situace kolem třicetiletého záložníka komplikuje situaci. „Michael je mnohem optimističtější, než doktoři Chelsea. Ti předpovídají dvou až tříměsíční pauzu. Pro nás je rozhodnutí Chelsea neospravedlnitelné,“ citují stránky BBC Löwa. Chelsea vydala prohlášení, v němž doufá v co nejrychlejší uzdravení Ballacka.

Další problémy nadělal Ballackovi zákaz Chelsea natočit během reprezentační přestávky reklamu pro jednoho ze sponzorů německého týmu Adidas. Takže zatímco se Němci usmívali v nových dresech, Ballack už v neděli večer seděl v letadle do Londýna.

A to se týdny snažil manažer reprezentace Bierhoff od Chelsea získat svolení. Vedení londýnského klubu ale nebylo k zastižení, a tak měl Ballack smůlu. Celá věc je interesantní i z důvodu, že Adidas je zároveň partnerem Chelsea. Té ročně platí přes 20 miliónů eur, osobní smlouvu má s firmou dokonce kouč Mourinho.

Ballack byl o víkendu doma v Německu, v Herzogenaurachu zkoušel nové speciální kopačky. Ty by měly ulehčit jeho v květnu operovanému kotníku. Němci v sobotu vyhráli díky dvěma gólům Kloseho ve Walesu a jsou krok od postupu na ME 2008. V kvalifikaci budou Němci 17. října hostit české fotbalisty.

Reklama

Související témata: