Hlavní obsah

Arsenal díky Fábregasovi a Adebayorovi vyhrál derby s Tottenhamem

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu mají nového kanonýra ve španělském záložníkovi Francesku Fábregasovi. Dvacetiletý hráč se střelecky prosadil ve třetím utkání po sobě, když dnes pomohl k výhře 3:1 v zápase s velkým rivalem Tottenhamem. Arsenal se tak dostal do čela tabulky s dvoubodovým náskokem před Liverpoolem.

Článek

Tradiční severolondýnské derby začal lépe Tottenham. V 15. minutě zahrál velšský mladík Bale svůj přímý volný kop naprosto přesně a poslal míč kolem zdi do dolního rohu branky. Arsenal byl aktivnější, ale zahazoval i ty největší šance. Až v 65. minutě Fábregas zahrál přímý volný kop přesně na hlavu Adebayora, který svou čtvrtou velkou příležitost již proměnil a vyrovnal.

Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Nejprve Berbatovovu střelu zastavil na brankové čáře Clichy a z protiútoku udeřilo na druhé straně. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který do utkání zasáhl od 56. minuty, přihrál Fábregasovi, jenž se z dvaceti metrů trefil přesně k tyči a získal Arsenal vítězství, které v závěru ještě nádhernou střelou podtrhl Adebayor.

Manchesteru zajistil výhru hlavou Vidić 

První výhru na hřišti soupeře v této sezóně zaznamenali fotbalisté Manchesteru United, když v 6. kole anglické ligy zdolali Everton 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral obránce Vidič, který se prosadil sedm minut před koncem hlavou po rohu Naniho. Manchester tak po špatném startu do sezóny vyhrál potřetí za sebou a vždy výsledkem 1:0. Naopak Everton poprvé v sezóně přišel o všechny body.¨

Ve vyrovnaném utkání měl k úvodní brance blízko Everton, ale Johnsonovu hlavičku vykopl z prázdné branky Scholes. Manchester, za který ještě nenastoupil uzdravující se útočník Rooney, si za celý zápas příliš šancí nevypracoval, a tak obhájce titulu stejně jako v minulém kole vysvobodil rohový kop. Nani ho zleva zahrál na přední tyč, kde Vidič předskočil svého strážce a trefil se přesně do horního rohu.

Druhou bodovou ztrátu za sebou utrpěli fotbalisté Chelsea, když s Blackburnem doma uhráli pouze bezbrankovou remízu. Chelsea, které citelně chyběly ofenzivní hvězdy Drogba s Lampardem, se po celý zápas tlačila dopředu, ale precizně bránící Blackburn v čele s brankářem Friedelem udržel čisté konto také s přispěním rozhodčích, kteří kvůli ofsajdu neuznali regulérní branku Kaloua.

V brance Chelsea opět nastoupil český brankář Petr Čech, ale tentokrát neměl téměř žádnou práci, jelikož na něj za celý zápas nešla jediná nebezpečná střela. Poprvé v sezóně se pak v dresu londýnského celku představil ukrajinský střelec Ševčenko, ale zahodil největší příležitost Chelsea.

Razantním nástupem do druhé půle si fotbalisté West Hamu zajistili jasnou výhru 3:0 nad Middlesbrough. Do vedení se dostali hned po 20 sekundách druhého poločasu, když se prosadil Bowyer střelou z velkého vápna. O chvíli později si pak centr Cola srazil do vlastní branky Young a na 3:0 upravil do prázdné branky uzdravený útočník Ashton, který zaznamenal již svůj 99. ligový gól.

Výsledky - 6. kolo:
Everton - Manchester United 0:1 (83. Vidič), Portsmouth - Liverpool 0:0, Tottenham - Arsenal 1:3 (15. Bale - 65. a 90.+4 Adebayor, 80. Fábregas), Birmingham - Bolton 1:0 (37. Kapo), Sunderland - Reading 2:1 (29. Jones, 47. Wallace - 85. Kitson), West Ham United - Middlesbrough 3:0 (46. Bowyer, 51. vlastní Young, 62. Ashton), Wigan - Fulham 1:1 (80. Koumas z pen. - 11. Dempsey), Chelsea - Blackburn 0:0.

Reklama

Související témata: