Hlavní obsah

Grant chce v Chelsea lepší fotbal než předchůdce Mourinho

Nový trenér Chelsea Avram Grant si chce získat fanoušky klubu zaskočené odchodem úspěšného José Mourinha atraktivnějším fotbalem, než jaký předváděl londýnský celek pod jeho předchůdcem. Izraelský kouč to prohlásil na páteční tiskové konferenci, kde byl oficiálně jmenován Mourinhovým nástupcem.

Článek

"Mourinha respektuji, chci ale zdůraznit, že nejsou důležité jen výsledky, ale i způsob, jakým jich dosáhnete. Nechci říkat, že tomu tak v minulosti nebylo, mě ale zajímá budoucnost," prohlásil Grant, který se podle agentury AP během pětačtyřicetiminutové tiskové konference téměř neusmál.

Možná tomu tak bylo i proto, že hodně otázek se týkalo jeho vztahu s majitelem Chelsea ruským miliardářem Romanem Abramovičem, se kterým jsou dobří přátelé. "Nedostal jsme tu práci proto, že bych byl jeho kamarád. Jsme sice velmi dobří přátelé, ale naše rodiny se nestýkají. Náš vztah je jen o fotbale," reagoval Grant. "

Na přetřes přišlo během setkání s novináři i Mourinhovo slavné vystoupení, kdy sám sebe označil slovy "special one", což by se dalo přeložit jako výjimečný. "Já jsem jen obyčejný smrtelník," odpověděl Grant na otázku, jestli se cítí jako jeho předchůdce výjimečný.

Vedení klubu také popřelo spekulace médií, že bývalý trenér izraelské reprezentace, který od června působil v Chelsea jako ředitel pro fotbalové záležitosti, je plnohodnotným trenérem a ne jen dočasným. A to i přesto, že Grant nikdy nekoučoval klub mimo jeho vlast a v kariéře vedl tým jen v šesti utkáních Ligy mistrů.

"Nicméně si musíme uvědomit, že trenérova práce je nejen o koučování. Musí také vycházet s vedením a respektovat rozhodnutí majitele či představenstva. Musí mít stejný názor na strategii a přístup k práci, dodal ředitel Chelsea Bruce Buck s tím, že právě proto klub Grantovi plně důvěřuje. "Známe ho dostatečně dlouho na to, abychom mohli říct, že sdílí naši vizi i ambice," prohlásil. "Nevěříme, že jsme udělali krok zpátky. Jsme opačného názoru, proto jsme hodně optimističtí," dodal.

Výkonný ředitel Peter Kenyon na tiskové konferenci také vysvětlil, proč se Chelsea rozhodla s Mourinhem rozloučit. "Poslední měsíce byly pro klub těžké. A přestože nebyla jedna přesná příčina, kvůli které by trenér musel odejít, dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Situace dosáhla takového bodu, že to bylo správné řešení," uvedl.

Reklama

Související témata: