Hlavní obsah

Nástupce Mourinha v Chelsea zřejmě nemá potřebnou licenci

LONDÝN

Nový kouč fotbalistů Chelsea Avram Grant zřejmě nemá patřičnou kvalifikaci. Na to, jakou trenérskou licenci Izralec vlastně má, se už vyptávala u klubu i Fotbalová asociace a Chelsea připustila, že bude muset požádat pro Granta o výjimku.

Článek

"Už jsme se písemně upomněli Chelsea, aby nám doložila, že její trenér splňuje předepsané požadavky," citovala agentura Reuters mluvčího asociace Dana Johnsona, který ale odmítl říct cokoli bližšího.

UEFA ústy svého mluvčího Williama Gallarda potvrdila, že Grant vystudoval trenéřinu jen v rodném Izraeli. Neměl by tedy mít profesionální trenérskou licenci UEFA, kterou Premier League při dlouhodobém angažmá nad 12 týdnů vyžaduje. Profesionální licenci UEFA uděluje po absolvování ročního kurzu, který sestává z 240 hodin vlastního studia.

Chelsea připustila, že Grant opravdu profesionální licenci nemá a že bude muset žádat o výjimku. Granta už potvrdila ve funkci jako "dlouhodobého trenéra", zatímco s jeho předchůdcem Josém Mourinhem se dohodla na ukončení smlouvy. Portugalský kouč přitom musel akceptovat podmínku, že nebude příštích 12 měsíců působit v Anglii.

Reklama