Hlavní obsah

Ukažte nám větší klauny. Stopeři Arsenalu sklízí posměch po kiksu proti Chelsea

Londýn/Praha

I v deseti hráčích vyválčil fotbalový Arsenal v úterním londýnském derby na hřišti Chelsea bod za remízu 2:2. Probíraným tématem se po ostře sledovaném duelu Premier League stalo především zoufalé počínání stoperské dvojice Kanonýrů. Ta se výrazně podepsala pod první inkasovaný gól. Němec Shkodran Mustafi totálně zpackal malou domů na brankáře Brenda Lena, kterou vystihl útočník Chelsea Tammy Abraham.

Foto: Paul Childs, Reuters

Obránce Arsenalu David Luiz dostává červenou kartu v duelu s Chelsea.

Článek

22letý Angličan pak uháněl na bránu, vyhnul se gólmanovi před šestnáctkou, v níž ho ale dobíhající David Luiz sestřelil tak, že zavinil penaltu a ještě si vykoledoval červenou kartu. Z pokutového kopu pak otevřel skóre Jorginho.

Od fanoušků Arsenalu to stoperské duo jejich týmu pořádně schytalo. „Ukažte mi větší klauny než jsou Mustafi a Luiz," rozčiloval se jeden z nich na sociálních sítích a notoval si s celou řadou dalších příznivců.

V podobném duchu se vyjadřovali i experti ve studiu společnosti BT - bývalé fotbalové hvězdy Rio Ferdinand, Martin Keown a Joe Cole.

„O Mustafim jsme se bavili už před zápasem. Cítím, že tímhle hráčem zmítá strach, vyzařuje to z něj. Arsenal potřebuje špičkové střední obránce. A to co nejdřív," nabádal Keown.

A Cole jej doplnil: „Je mi fakt líto Artety (trenéra Arsenalu). Když máte v týmu Luize a Mustafiho, tak nemůžete vyhrávat zápasy. V Arsenalu už tohle trvá hodně dlouho."

S ním souhlasil i bývalý zadák Manchesteru United Rio Ferdinand. „Kdy se naposledy stalo, že Arsenal koupil dobrého stopera? Možná Koscielného? I mně je líto Artety, že musí pořád nasazovat Mustafiho. Škoda, že vzadu nemají někoho jiného."

Arsenal na Stamford Bridge dvakrát stáhl náskok Chelsea a vybojoval bod. V Premier League Kanonýři na tomto stadionu vyhráli naposledy před devíti lety, kdy současní trenéři obou týmů Frank Lampard a Mikel Arteta ještě proti sobě hráli na hřišti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články