Hlavní obsah

Nový kouč Chelsea vinil z prohry na Manchesteru rozhodčího

LONDÝN/PRAHA

Spokojený s přístupem svých svěřenců byl přes prohru v Manchesteru s United nový trenér Chelsea Avram Grant. Izraelec si pochvaloval nasazení, o kterém média spekulovala po odchodu Josého Mourinha v týdnu. Přesto Chelsea předvedla nudný fotbal a přes přísné vyloučení Mikela předvedla jen tradiční defenzívu. Přitom Grant po nástupu do funkce sliboval atraktivnější podívanou...

Článek

Chelsea se ve šlágru kola stavěla do cesty jedna překážka za druhou. Nejprve byl po půl hodině hry za tvrdý zákrok na Evru přísně vyloučený Jon Obi Mikel, pak v nastavení poslal domácí do vedení Carlos Tévez. „Do vyloučení Mikela jsme hráli dobře. Pak se vše otočilo,“ připustil pro stránky BBC po zápase dvaapadesátiletý Grant, jemuž se nelíbil ani gól Argentince. „Je špatně, že Manchester dal gól ve třetí minutě nastavení, když byly ohlášené jen dvě.“

Zkázu londýnského klubu završila trefa Luise Sahy z pokutového kopu, který rozhodčí Mike Dean odpískal po faulu Bena Haima právě na Sahu. Francouzský reprezentant se ale k zemi poroučel velmi lehce. „Musíme tvrdě pracovat a pak bude Chelsea tam, kam patří. Máme dobrý tým,“ uvedl po zápase izraelský kouč Chelsea. Londýnský celek zažívá nejhorší start do sezóny v posledních sedmi letech.

Grant si neodpustil rýpnutí do rozhodčího, jehož verdikty rozhodly zápas. „Udělal jen tři chyby. Červená karta pro Mikela, příliš dlouhé nastavení prvního poločasu a odpískaná penalta. Jinak pískal dobře,“ cituje hostujícího trenéra deník The Sun. Nespokojený byl i trenér Manchesteru Alex Ferguson. „Vyloučený měl být i Joe Cole. Podobné zákroky můžou hráče vyřadit na dlouhou dobu,“ kritizoval zákrok anglického reprezentanta na portugalskou hvězdu United Cristiana Ronalda. „Byl to zákrok zezadu na achilovky a Cole dostal žlutou jen proto, že už předtím byl vyloučený Mikel,“ dodal Ferguson.

Grantovi nepomohl ani bývalý trenér Mourinho, který si podle deníku Daily Mail odnesl všechny získané materiály o taktice United. Grant tak musel začít s přípravou na zápas od nuly a situaci mu neulehčil ani židovský svátek jom kippur, kvůli kterému vynechal sobotní trénink. Podle listu Daily Mail izraelský trenér navíc hráče naštval, když jim oznámil sestavu až v neděli na hotelu v Manchesteru těsně před zápasem, zatímco za Mourinha věděli o základní jedenáctce den dopředu.

Čtyřiačtyřicetiletý portugalský kouč si podle deníku odnesl všechny věci z kanceláře v tréninkovém centru ve čtvrtek. Nezapomněl přibalit ani veškeré materiály týkající se taktiky a formy hráčů nejbližšího soupeře Manchesteru United, které mu dodával skaut Andre Villas.

Arsenal zničil Derby County 

Manchester zdolal další překážku v cestě za obhajobou a nyní se může soustředit na stíhání vedoucího Arsenalu. Ten v sobotu i bez Tomáše Rosického, léčícího zraněný stehenní sval, rozstřílel nešťastného nováčka Derby County 5:0. „Začínáme hrát, jak bych si představoval. Pokud budeme dál držet při sobě jako opravdový tým, výsledky přijdou a my Arsenal doženeme,“ řekl trenér Manchesteru. Arsenal má dvoubodový náskok a zápas k dobru.

Krok s nejlepšími drží i Newcastle s českým reprezentantem Davidem Rozehnalem. Newcastle v neděli porazil 2:1 West Ham a s 11 body ztrácí na druhý Manchester United tři body. Má ale zápas k dobru.

Reklama

Související témata: