Hlavní obsah

Klub může získat všechny tituly, myslí si nový trenér Chelsea

PRAHA

Poté, co byl z trenérského postu Chelsea před pár dny odvolán José Murinho, ujal se kormidla londýnského klubu její dřívější ředitel fotbalového úseku Avram Grant „V Chelsea je dobrý základ, udělalo se tady během tří let hodně práce, ale teď přišel čas pro jisté změny,“ řekl pro Chelsea TV nový trenér slavného týmu.

Článek

Grant naznačil, že pro zlepšení není třeba dělat hromadných změn. „Nejspíš je čas věci trochu změnit, odhadl bych jich tak na 20-25 %. Chceme je dělat trochu jinak,“ doplnil Grant.

Před Chelsea v letošní sezóně stojí znovu otázka, kolik a jestli vůbec se jí podaří získat prvenství v soutěžích, o které v tomto roce bude bojovat. „Klub může získat všechny tituly, o tom není pochyb. Na Manchester ztrácíme 3 body, na Arsenal 5. Problém není v bodech. Chceme vyhrát zápasy teď, a potom se může stát cokoliv,“ řekl k současnému výsledkovému stavu izraelský trenér.

Chelsea se ve středu chystá nastoupit proti Hull City v Curling Cupu a pro Granta půjde o povinné vítězství. „Myslím si, že pokud jste spjatí s fotbalovým klubem Chelsea, hlavní věcí je vyhrát všechny zápasy, které vyhrát můžete. Nejde o to, jestli se jedná o Hull City na jeho půdě nebo doma s Barcelonou,“ poznamenal dvaapadesátiletý stratég, který na pozici trenéra v londýnském klubu nemá podepsanou smlouvu.

„Vím, že tady nemám jistou dlouhodobou spolupráci, ale všichni, kteří se ve fotbalu pohybují vědí, že i když jste s klubem dlouhodobě zavázán, je to časově omezené. A já tady musím dělat hlavně svojí práci,“ řekl také pro BBC Avram Grant

Reklama

Související témata: