Hlavní obsah

Manchester United vypadl v Ligovém poháru s Coventry

LONDÝN

Fotbalisté druholigového Coventry šokovali Manchester United a vyřadili ho v Ligovém poháru. Úřadující mistr anglické ligy prohrál před vlastními fanoušky na Old Trafford 0:2, když oba góly vstřelil maltský útočník Michael Mifsud. Trenér Alex Ferguson poslal do zápasu s osmým klubem druhé ligy sestavu poskládanou z drtivé většiny z náhradníků a doplatil na to.

Článek

Coventry přijelo do Manchesteru podpořit jedenáct tisíc fanoušků a už po 27 minutách jej poslal Mifsud do vedení, když využil krásnou přihrávku od Michaela Doyla. Manchesteru se nedařilo prosadit a ke zlepšení nevedly ani změny po přestávce, kdy se Ferguson snažil hru oživit nasazením Wese Browna a Fraizera Campbella.

"Tyto hráče jsme brali jako velký příslib do budoucna, ale jejich výkonnost nás velmi zklamala," řekl Ferguson o sestavě svého týmu. Ze zkušených či hvězdných hráčů United hráli proti Coventry jen brankář Kuszczak, obránce O´Shea a miliónová akvizice Nani, devíti hráčům bylo teprve jednadvacet let nebo méně. Johnny Evans a Danny Simpson hráli za Manchester vůbec poprvé.

Moskyt udeřil podruhé

Místo vyrovnání dostal Manchester na Old Trafford před 74 tisíci diváky dvacet minut před koncem další branku a opět se prosadil Mifsud. Útočník přezdívaný "moskyt" si na levé straně vyměnil přihrávky s Tabbem a přesnou střelou nedal šance Kuszczakovi v domácí brance.

"Přijet sem a vyhrát dva nula, to je pro mé hráče obrovské uznání," pochvaloval si po zápase trenér Coventry Ian Dowie. "Na každém postu ukázali potřebnou dávku odhodlání a dařilo se nám eliminovat šance soupeře. Fergie si myslel, že jeho náhradníci jsou dost dobří na to, aby nás porazili, což mu nevyšlo," dodal škodolibě.

O překvapení se postaral také druholigový Leicester City, který po výhře 1:0 vyřadil Aston Villu, v jejímž dresu odehrál posledních deset minut český záložník Patrik Berger.

Anglie, Ligový pohár - 3. kolo
Blackburn - Birmingham 3:0 (0:0), Manchester United - Coventry 0:2 (0:1), Tottenham - Middlesbrough 2:0 (0:0), Aston Villa - Leicester 0:1 (0:0), Hull City - Chelsea 0:4 (0:1), Sheffield Wednesday - Everton 0:3 (0:0), West Ham - Plymouth Argyle 1:0 (0:0), Fulham - Bolton 1:2 v prodl. (0:0, 1:1).

Reklama

Související témata: