Hlavní obsah

Fotbalistu Owena čeká série operací

NEWCASTLE

Anglický fotbalový útočník Michael Owen z Newcastlu se v příštím týdnu podrobí hned několika operacím, které mají spravit jeho poraněné tříslo a také předejít vzniku kýly a vyspravit vnitřní stranu stehna. Owen si v uplynulém týdnu opakovaně stěžoval na bolesti v třísle, kvůli nimž nedohrál ani jedno z posledních dvou ligových utkání. Po sérii vyšetření se seznam jeho neduhů ještě rozšířil.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen v dresu anglické reprezentace

Článek

Owen byl ve středu na dalším vyšetření u specialisty v Manchesteru. Ten mu doporučil zpevnění břišní stěny, aby se předešlo vzniku kýly, která prý hráči hrozí. Lékař navíc odhalil trhlinu na vnitřní straně stehenního svalu, která může s problémy s tříslem souviset. Owen již předtím vážně zvažoval operaci samotného třísla a další položky na seznamu neduhů jeho rozhodnutí jen uspíšily.

"Chceme, aby se dal celý do pořádku. Mohli bychom řešit jen tříslo a trvat na tom, aby byl za tři týdny zpátky, jenže pak by se v oslabeném těle mohla projevit naplno kýla. To je to poslední, oč stojíme," prohlásil pro klubový web trenér Newcastlu Sam Allardyce. Sedmadvacetiletého útočníka měl původně postrádat čtyři až šest týdnů, nyní se mluví o horní hranici této doby. "Naštěstí jsou to všechno zákroky, po nichž se zotavuje poměrně rychle," dodal Allardyce.

Rychlonohý útočník byl považován za jeden z největších talentů své generace, ale poslední léta jej pronásledují zdravotní problémy. Téměř celou loňskou sezónu Owen promarodil s přetrženými kolenními vazy. Poprvé se zranil už v červenci na MS, v zimě si potom při snaze o návrat koleno znovu poranil.

Reklama

Související témata: