Hlavní obsah

Fotbalisté Chelsea znovu nevyhráli, v Portsmouthu padlo 11 branek

LONDÝN

Ani druhý ligový zápas, při němž usedl na lavičku Blues nový manažer Avram Grant, nedokázali fotbalisté Chelsea vyhrát. V londýnském derby s Fulhamem se fotbalisté týmu kolem Petra Čecha rozešli smírně po bezbrankové remíze. Právě český brankář zachránil těsně před koncem pro svůj tým alespoň bod reflexivním zákrokem.

Článek

Po měsíční přestávce se do základní sestavy loňského vicemistra Premier League vrátil Didier Drogba a ze začátku utkání byl hodně vidět, jeho pokusy se však za záda hostujícího brankáře Kellera nedostaly.

Hráči Fulhamu se spoléhali na rychlé brejky. Obránce Chelsea zaměstnávali hlavně Paul Konchesky a Diomansy Kamara. Snahu měli usnadněnou po tom, co do druhého poločasu nenastoupil kvůli zranění domácí kapitán John Terry, který má po jednom ze soubojů zlomenou lícní kost a ještě v sobotu se podrobí operaci, a také díky druhé žluté kartě a následnému vyloučení Didiera Drogby.

Nejlepším hráčem domácích byl záložník Joe Cole, který se snažil režírovat hru, komunikace mezi ním a útočníky však vázla. Ani Ukrajinec Ševčenko se z mlhavých výkonů posledních zápasů nevzpamatoval a předvedl matný výkon. V průběhu druhé půle ho vystřídal Claudio Pizarro, čímž se hra zpřesnila, ale k vytoužené brance tento tah nevedl.

Vedení londýnského velkoklubu po jmenování Granta do pozice manažera Chelsea tvrdilo, že není pouze dočasným koučem, ale po podobných výkonech, které jeho svěřenci předvádí, se budou muset Abramovič a spol. obrnit trpělivostí. Fanoušci totiž svou nespokojenost dávají čím dál hlasitěji najevo, poukazují na to, že jejich klub „není hračka na hraní“. V posledních minutách se stadiónem ozývalo jméno bývalého portugalského manažera Josého Mourinha.

Jedenáct branek v Portsmouthu 

Nevídanou přestřelku vidělo dvacet tisíc fanoušků na stadiónu Fratton Park, kde se utkal domácí Portsmouth s Readingem a vyhrál vysoko 7:4. Třikrát se přitom trefil Benjani Mwaruwari, který na poslední chvíli nahradil zraněného Kanua. Útočník ze Zimbabwe skóroval už po šesti minutách a další gól přidal v 36. minutě. Těsně před koncem poločasu snížil Hunt, a na dílčím skóre 2:1 nebylo nic zvláštního.

Jenže ve druhé půli se spustil brankový uragán. Dave Kitson sice hned na začátku vyrovnal, ale za sedm minut dostal domácí opět do vedení obránce Hreidarsson, za další čtvrthodinu dokonal hattrick Benjani a  za dalších pět minut vedl Portsmouth zásluhou Kranjčara už 5:2. Oba týmy se i nadále netrápily obrannými povinnostmi a výsledkem bylo konečných jedenáct branek, málo vídaný jev i v hokeji.

Arsenal stále vede 

Arsenal i bez zraněného Tomáše Rosického prodloužil úspěšnou sérii a po výhře v derby na hřišti West Hamu 1:0 zůstává bez porážky v čele tabulky. Soupeř Slavie v Lize mistrů znovu předváděl ofenzivní festival a už ve 13. minutě vstřelil nizozemský útočník Van Persie jediný gól zápasu. Přihrál mu na něj Bělorus Hleb, ale po půlhodině hry trávník opustil na nosítkách po ostrém faulu Nobleho. Trenérovi Wengerovi tak vypadl další tvořivý záložník.

Sestava Arsenalu: Almunia - Sagna, Touré, Senderos, Clichy - Hleb (31. Eboue), Fabregas, Flamini, Diaby - Adebayor (79. Gilberto), Van Persie (88. Bendtner).

Další favorit Liverpool vyhrál 1:0 na půdě Wiganu, vítězný gól vstřelil Benajun z Izraele až patnáct minut před koncem. Fotbalisté Manchesteru City sice doma s Newcastlem prohrávali, ale nakonec si připsali tři body za vítězství 3:1. Na svém hřišti jsou letos stále stoprocentní.

Hosté, v jejichž barvách odehrál celý zápas český stoper David Rozehnal, vedli brankou Nigerijce Martinse, ale Bulhar Petrov ještě do přestávky vyrovnal. Po změně stran pak Belgičan Mpenza hlavičkou a Brazilec Elano nádhernou trefou z přímého kopu zařídili, že body zůstaly doma.

Manchester United vděčí za tři body z Birminghamu Portugalci Cristianu Ronaldovi. Hostům se zranil nizozemský brankář Van der Sar, do druhého poločasu ho nahradil Polák Kuszczak.

Premier League - 8. kolo:
Manchester City - Newcastle 3:1 (38. Petrov, 47. E. Mpenza, 86. Elano - 29. Martins), Chelsea - Fulham 0:0, Derby - Bolton 1:1 (19. Miller - 32. Anelka), Wigan - Liverpool 0:1 (75. Benajun), Portsmouth - Reading 7:4 (7., 37. a 70. Mwaruwari, 55. Hreidarsson, 75. Krancjar, 81. Davis, 9O. Muntari z pen. - 45. Hunt, 48. Kitson, 79. Long, 90. Shorey), Sunderland - Blackburn 1:2 (90. Leadbitter - 54. Bentley, 55. Cruz), West Ham United - Arsenal 0:1 (13. Van Persie), Birmigham - Manchester United 0:1 (51. C. Ronaldo).

Reklama

Související témata: