Hlavní obsah

Nového trenéra Chelsea trápí neproměněné šance

LONDÝN

Po odchodu trenéra José Mourinha se fotbalistům Chelsea Londýn stále nedaří najít optimální pohodu. Po příchodu nového kouče Avrama Granta prohráli s Manchesterem a pouze remizovali doma s Fulhamem. V posledním zápase Chelsea neproměňovala šance, navíc byl vyloučen kanonýr Didier Drogba a ještě se navíc zranil kapitán John Terry.

Článek

"Nebyl to náš nejlepší zápas. Vytvořili jsme si dost šancí na to, abysme zvítězili, jenže jsme neskórovali," tvrdil Grant po zápase. "Potřebujeme dávat góly a vyhrávat, to je jasné. Hráči chtějí, ale je třeba ještě zlepšit pár věcí," myslí si.

Jeho hráči v zápase dominovali, jenže se jim nedařilo prosadit přes pevnou obranu hostí. A když už se jim to podařilo, skvěle zasáhl brankář Kasey Keller. Asi nejvíce se americký gólman vyznamenal v 53. minutě, kdy pohotově zasáhl před střelou Kaloua. Brzy poté Ševčenka vystřídalPizarro a když byl v 70. minutě vyloučen Drogba, ofenzíva Chelsea totálně vyhasla.

Premier League na Sport.cz:
Vše o sobotních zápasech najdete zde

Naopak mohl tři body získat Fulham nebýt Petra Čecha. Český brankář intuitivně nohou vyrazil střelecký pokus Paula Koncheskyho osm minut před koncem. V poslední minutě ještě před brankou Clint Dempsey minul přihrávkuDiomanse Kamary.

"Kdokoli by byl s bodem z Chelsea spokojen. Ale když jste tak blízko vítězství, tak to zamrzí," vykládal kouč Fulhamu Lawrie Sanchez. "Máme jen bod, ale ukázali jsme svou sílu. A chceme ještě více, nespokojíme se jen s tím, co dosud máme," dodal Sanchez.

Obránce Chelsea John Terry utrpěl zranění v prvním poločase zápasu s Fulhamem po střetu s Dempseym a dnes by se měl podrobit operaci čelisti. "Chtěl pokračovat dál, ale nehodlali jsme riskovat. Hráči tvrdili, že tam byl loket, ale ještě jsem neviděl záznam," řekl Grant ke zranění svého kapitána. Terry nejspíš vynechá zápas Ligy mistrů v příštím týdnu, kdy se Chelsea představí ve španělské Valencii.

Reklama

Související témata: