Hlavní obsah

Redknapp: Předvedli jsme výtečný fotbal

Nevídaná branková podívaná byla o víkendovém kole k vidění v anglické Premier League. Domácí Portsmouth hostil Reading a málokdo před utkáním tušil, že v nadcházejících devadesáti minutách uvidí jedenáct gólů. A stalo se. „Byli jsme fantastičtí. V celém utkání jsme dominovali a hosty jsme téměř nenechali vystřelit,“ reagoval po utkání domácí trenér Redknapp

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Trenér Liverpoolu Rafael Benítez byl po utkání ve Wiganu nakonec spokojený.

Článek

Hlavní postavou utkání se stal útočník Zimbabwe Benjani Mwaruwari, který si připsal hattrick a dopomohl tím k výhře 7:4. Jedná se tak o jeden z nejvyšších výsledků Premier League, který byl kdy dosažen. Domácí ještě v poločase vedli pouze 2:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo jednat o výjimečný zápas. Hosté dokonce ve druhém poločase vyrovnali na 2:2.

„I když se na nás hosté dotáhli, my jsme se nerozklepali a šlapali jsme dál. Podařilo se nám předvést výtečný fotbal. Bylo k vidění hodně kvalitních výkonů,“ řekl na stránkách goal.com domácí trenér.

V dalším nepovedeném utkání v sezóně se předvedli domácí fotbalisté Chelsea, když s hostujícím Fulhamem uhráli jen bezbrankovou remízu. Také nový trenér Petra Čecha Avram Grant po utkání musel přiznat, že jeho tým má na víc.

„Nemyslím si, že jsme v tomto utkání předvedli nejlepší výkon. Ale vytvořili jsme si dostatek šancí, abychom utkání vyhráli. Chtěli jsme utkání vyhrát, ale to se nám nepodařilo, tak šťastní být nemůžeme,“ řekl pro Sky Sports domácí kouč.

„Problém je v tom, že nedokážeme vstřelit branku, což se nám nedaří už nějakých pět šest zápasů,“ přemítal po utkání Grant.

Liverpool vyhrál na půdě Wiganu

V dalším utkání 8. kola Premier League se utkal Wigan s Liverpoolem a i přes vítězství 1:0 nebyl hostující trenér příliš spokojený. „Nemůžete říct, že bylo utkání odehrané v dobrém výkonu,“ vyjádřil se Benítez v kritickém tónu.

„Převážně to bylo v prvním poločase, kdy jsme měli hru pod kontrolou a vytvářeli jsme si šance. Ve druhém poločase jsme museli udělat změny a využili jsme Benayouna a Andreje Voronina, aby podrželi balón a něco zkusili. Tým je vyvážený a také dobře útočíme. V tom je klíč k našemu úspěchu,“ pokračoval španělský trenér.

Jednu z klíčových rolí v zápase s West Hamem sehrál také Mathieu Flaminy, který ještě donedávna neměl jistotu v působení v londýnském Arsenalu, ale v poslední době se zdá, že bude mít čím dál větší možnost dokazovat svůj talent v základní sestavě.

„Mathieu se dostal do pozice, ze které má šanci uspět, pokud bude odvádět dobrou práci. Je stále lepší, má vůdcovské sklony v záloze. Je to tvůrce, bojovník a vítěz,“ řekl na stránkách goal.com na adresu svého svěřence Wenger

Reklama

Související témata: