Hlavní obsah

Uzdraveného Bergra trenér Aston Villy netrpělivě vyhlíží

BIRMINGHAM

Český fotbalový záložník Patrik Berger už je zpátky v plné kondici a chystá se na první zápas v letošním ročníku anglické Premier League. Zanedlouho čtyřiatřicetiletý hráč si vinou nespecifikovaných zdravotních obtíží letos ještě nezahrál, a tak na jeho návrat už trenér Marin O'Neill netrpělivě čeká.

Článek

"Už je konečně zpátky a teď po něm chci, aby se dostal do stejné formy, jakou měl letos na jaře," prohlásil pro webové stránky Premier League O´Neill, který připomněl devítizápasovou sérii ligových zápasů bez prohry, která nesla výrazný podpis českého hráče. Ten se totiž na podzim pohádal s vedením, odmítl hrát za rezervu a zdálo se, že je na odchodu. Pak se ale trenérovi omluvil a po návratu z hostování ve druholigovém Stoke začal hrát ve velké pohodě. Nakonec sezónu dokončil se třinácti zápasy a dvěma brankami na kontě.

Trenérovi prý bylo líto, když Bergra těsně před začátkem sezóny ztratil. "Měl velmi dobrou letní přípravu, proto ho to zranění asi samotného hodně mrzelo. Snad bude o to hladovější," prohlásil O´Neill. "Vloni ukázal, že je pro tým stále hodně cenný. Dostal proto novou smlouvu a jsem rád, že s ním mohu zase počítat," dodal trenér celku z Birminghamu, který se v tabulce nachází na desáté příčce.

Reklama

Související témata: