Hlavní obsah

Tottenham vydřel bojovným výkonem remízu s Aston Villou

LONDÝN

Parádní fotbalový zážitek si užili fanoušci Tottenhamu na svém stadiónu White Hart Lane v dohrávce osmého kola Premier League. Jejich soupeřem byla Aston Villa, která ještě půl hodiny před koncem utkání vedla 4:1 a nikdo v tu chvíli nepochyboval o jejím vítězství. Domácí hráči se však s nepříznivým stavem nespokojili. Postupně stáhli náskok soupeře na rozdíl jediné branky a o vyrovnávací gól se postaral v devadesáté minutě Younes Kaboul.

Článek

Domácí „Kohouti“ byli před zápasem v nepříjemné situaci, z předcházejících sedmi zápasů dokázali urvat jenom pět bodů za jediné vítězství a dvě remízy. Pod manažerem Martinem Jolem se proto začala nepříjemně viklat židle, přestože měl v týmu vždy silnou pozici. I proto se nadšeně radoval z úvodní branky bulharského útočníka Dimitara Berbatova.

Brzy však úsměvy z tváře domácích příznivců opadly, a to na dlouhou dobu. Hned o tři minuty později totiž vyrovnal hostující obránce Martin Laursen. Reprezentační brankář Paul Robinson neudržel roh Garetha Barryho a míč se odrazil k volnému střelci. Nebyla to první, a jak se později ukázalo, ani poslední chyba tohoto brankáře v letošní sezóně.

Stejný hráč poslal Villans do vedení. Střelec tentokrát zahrál domácímu brankáři na housle. Na poločasový výsledek 3:1 zvýšil pět minut před koncem první půle Agbonlahor. Skleslí domácí hráči, kteří se letos chtěli pokusit atakovat přední příčky tabulky, odcházeli do kabin, ale to ještě netušili, že se jejich ztráta ve druhé půli ještě zvětší.

Jol: Přežili jsme vlastní smrt

O to se postaral v 59. minutě Craig Gardner, který protlačil míč do sítě po závaru před domácí brankou. To bylo ale poslední slovo hráčů Aston Villy, mezi něž se, prozatím je na lavičku, vrátil uzdravený Patrik Berger.

O deset minut později snížil na 2:4 Pascal Chimbonda, který se z branky zatím příliš neradoval. Kontaktní gól zařídil kapitán Robbie Keane z penalty, která byla odpískána po zákroku na pronikajícího Darrena Benta. O radostný povyk na stadiónu se v poslední minutě postaral Francouz Younes Kaboul.

Domácí kouč měl po zápase rozporuplné myšlenky. „Nevím, jak se mám cítit. Bylo to hrozné, ale na druhou stranu jsme na konci zápasu mohli slavit. Přežili jsme vlastní smrt a to je pro nás velkým pozitivem,“ řekl Martin Jol pro oficiální stránky Premier League.

„Přispěli jsme k atraktivní podívané. V průběhu zápasu jsme většinou hráli ohromně. Soupeř byl už na dně, ale dokázal se téměř nepochopitelně vzchopit," prohlásil manažer Aston Villy Martin O´Neill po pondělním zápase.

Reklama

Související témata: