Hlavní obsah

Manchester United po výhře nad Wiganem vede Premier League

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v sobotním utkání 9. kola Premier League nad Wiganem 4:0 a posunuli se tak na první místo tabulky. Druhý Arsenal ale ztrácí jediný bod a má dva zápasy k dobru. Manchesteru výhru zařídily dva góly Cristiana Ronalda, po jednom přidali Carlos Tevez a Wayne Rooney. Aston Villa porazila West Ham 1:0.

Článek

Domácí United měli v úvodu potíže, pro zranění museli už v úvodní půlhodině odstoupit obránci Vidic a O’Shea.

Domácí fanoušky poprvé rozjásal v 54. minut Carlos Tevez. Argentinec se nenechal odstrčit od míče, zasekávačkou se zbavil obránce i gólmana Kirklanda a do opuštěné branky zavěsil. O čtyři minuty později si na centr Giggse naběhl Cristiano Ronaldo a hlavou zvýšil.

Jasnou výhru favorita stvrdil v 76. minutě opět Ronaldo. Portugalce tentokrát našel v ideální pozici Wayne Rooney, který o pět minut později uzavřel skóre. Neobsazený na hranici malého pokutového úzěmí hlavou uklidil do sítě centr Simpsona z pravé strany. Výsledek 4:0 je nejvyšší výhrou United v sezóně, domácí zvítězili v šestém ligovém duelu v řadě.

Ve druhém sobotním utkání porazila Aston Villa 1:0 West Ham United. Rozhodující gól padl ve 22. minutě. Bombou z přímého kopu propálil vše Craig Gardner. Střelu z hranice pokutového území ještě tečoval obránce.

Anglie - 9. kolo:
Manchester United - Wigan 4:0 (58. a 76. Ronaldo, 54. Tevez, 82. Rooney), Aston Villa - West Ham 1:0 (22. Gardner).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články