Hlavní obsah

Sampras vynechá i US Open a přemýšlí o odchodu

NEW YORK

Bude to už skoro rok, co Pete Sampras nečekaně porazil ve finále US Open Andre Agassiho. Od té doby se držitel čtrnácti grandslamových titulů na kurtu neobjevil. Další ze signálů naznačujících neodvratný konec kariéry vyslal svým příznivcům nyní, když se rozhodl nestartovat ani ve Flushing Meadows.

Foto: Internet

Konec sportovní kariéry Peta Samprase je zřejmě za dveřmi.

Článek

Televizní stanici NBC Sampras řekl, že existuje "značná šance", že brzy oznámí oficiální ukončení kariéry. "Nepostrádám tenis natolik, abych chtěl znovu začít s intenzivním tréninkem. A to by bylo nutné, pokud bych chtěl plnit své ambice. Možná je na čase pověsit raketu na hřebík," konstatoval Sampras v zámoří v průběhu golfového turnaje celebrit v Lake Tahoe.

Čtrnáct vítězství na grandslamových turnajích z něj dělá nejúspěšnějšího tenistu světa. Během své kariéry neokusil chuť vítězství jen na pařížské antuce - sedmkrát triumfoval ve Wimbledonu, pětkrát na US Open a dvakrát v Austrálii. V tomto roce se sice začal na turnaje 'americké sezony' připravovat, ale nakonec se startu na nich zřekl.

Není dalších cílů

"Položil jsem si tři otázky: Proč to dělám? Chci vůbec zpátky do tenisového cirkusu? A co si vlastně musíš dokazovat? Pak jsem řekl 'Stop' a jel jsem domů," vyložil Sampras, že to s jeho návratem na kurty nevypadá nadějně.

"Chybí mi to, ale možná už přišel čas to vzdát," dodal hráč, jehož bilance je vskutku úctyhodná. Vedle čtrnácti grandslamových titulů byl 286 týdnů světovou jedničkou, vyhrál 64 turnajů, bilanci výher a porážek má 762-222 a uměním s raketou si vydělal přes 43 miliónů dolarů.

"Po tom všem, čeho jsem dosáhl, nemám další cíle. Už do toho nedávám srdce," dodal Sampras, jenž se v poslední době věnuje hlavně svému synovi, kterého mu přivedla na svět loni v listopadu manželka Bridgette Wilsonová.

Reklama