Hlavní obsah

Arsenal porazil Sunderland a vrátil se do čela

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Arsenalu porazili v nedělním utkání 9. kola Premier League Sunderland 3:2 a vrátili se na první místo tabulky. Dvakrát se v dresu Kanonýrů trefil Nizozemec Robin Van Persie, hosté dohrávali bez vyloučeného McShanea. Premiérovou ligovou výhru oslavil nový kouč Chelsea Avram Grant, jehož svěřenci vyhráli v Boltonu 1:0.

Článek

Arsenal měl bleskový start a Robin van Persie parádní trefou z přímého kopu poslal Kanonýry do vedení. To zvýšil Philippe Senderos o sedm minut později. Hosté snížili po dorážce Rosse Wallaceho.

Po přestávce zmrazil domácí příznivce úspěšnou hlavičkou Kenwyne Jones, ale Arsenal má kanonýra van Persieho. Nizozemec je ve skvělé formě a pohotovým zakončením rozhodl o zisku tří bodů. V závěru ještě trefil střídající Walcott tyč hostující branky.

Arsenal znovu postrádal kapitán české reprezentace Tomáše Rosického, který byl jen na lavičce. Kanonýři nastoupili v sestavě: Almunia - Sagna (68. Eboue), Touré, Senderos, Clichy - Hleb, Fabregas, Flamini, Diaby (57. Wallcot) - Adebayor, Van Persie (85. Gilberto).

Reading porazil Derby 1:0, premiérovým gólem sezóny o tom ve druhém poločase rozhodl Kevin Doyle. Chelsea vyhrála v Boltnu 1:0 a další čisté konto si připsal Petr Čech. Jediný gól zápasu vstřelil Salomon Kalou v 41. minutě.

Liverpool vedl nad trápícím se Tottenhamem po trefě Voronina, dvěma góly otočil skóre kanonýr londýnského celku Robbie Keane. V nastavení vyrovnala největší letní posila Reds Fernando Torres.

Newcastle porazil Everton 3:2, když tři góly padly v posledních čtyřech minutách utkání. David Rozehnal nastoupil na poslední dvě minuty. V posledním nedělním zápase vyhrál Portsmouth na hřišti Fulhamu 2:0.

Anglie, 9. kolo:
Arsenal - Sunderland 3:2 (7. a 80. Van Persie, 14. Senderos - 25. Wallace, 48. Jones), Reading - Derby 1:0 (63. Doyle), Blackburn - Birmingham 2:1 (15. Bentley, 54. McCarthy - 68. Jerome), Bolton - Chelsea 0:1 (41. Kalou), Liverpool - Tottenham 2:2 (11. Voronin, 90.+1 Torres - 45. a 47. Keane), Manchester City - Middlesbrough 3:1 (33. a 62. Elano, 8. Riggott - 89. Hutchinson), Newcastle - Everton 3:2 (42. Butt, 86. Belözoglu, 89. Owen - 53. Johnson, 90. vlastní Given), Fulham - Portsmouth 0:2 (50. Mwaruwari, 52. Hreidarsson).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články