Hlavní obsah

Vítězství jsme si zasloužili, myslí Grant

PRAHA

Trenér londýnské Chelsea Avram Grant si po vítězství v Lize mistrů na půdě Valencie připsal i premiérové tři body v anglické lize, když na půdě Boltonu jeho svěřenci vyhráli 1:0. Výhru loňského vicemistra zařídil ve 41. minutě Kalou. „Vítězství jsme si zasloužili,“ řekl po utkání Grant.

Článek

Izraelský trenér byl spokojený hlavně se třemi body, které jeho tým z Reebok Stadium přivezl. „Někdy zkrátka potřebujete body. Zvláště pokud hrajete na hřišti soupeře a zvláště po delší době,“ vzpomněl Grant na to, že londýnský velkoklub pod jeho vedením dokázal ze dvou zápasů v Premier League vybojovat pouze bod za remízu s Fulhamem.

„Dosáhli jsme druhého vítězství venku v průběhu čtyř dní. Domnívám se, že jsme si výhru zasloužili, vytvořili jsme si víc šancí než soupeř. Nebyl to snadný zápas, stál proti nám soupeř vyznávající přímočarý a fyzicky velice náročný styl hry. Tři body, navíc s čistým kontem, jsou pro nás velice důležité,“ radoval se Grant.

Grant se domnívá, že výsledky jeho práce se ukáží až postupem času. „Všechno chce čas. Myslím, že se tvář týmu musí vyvíjet měsíc od měsíce. Naším dlouhodobým cílem je vybudovat si osobitý styl a hrát dobrý fotbal,“ zopakoval svá slova z doby, kdy vystřídal Portugalce Mourinha na trenérské lavici.

Grant se také na oficiálních stránkách Chelsea vyjádřil k výkonům ukrajinského útočníka Ševčenka, jehož v zápase s Boltonem poslal do hry až v 73. minutě. „Sezóna je dlouhá a každý z hráčů má někdy špatné a někdy dobré období. Ševa se snaží pracovat tvrdě a já jsem přesvědčen, že bude pro Chelsea velice platným hráčem. V zápase s Boltonem jsme využili dalších hráčů,“ prohlásil Grant.

Hodnocení českých legionářů v cizině:
Anglie - The Sun (nejlepší 10, nejhorší 1):
6 - Čech (Chelsea),
5 - Rozehnal (Newcastle).
Belgie - Nieuwsblad (nejlepší 10, nejhorší 1):
6 - Zítka (Anderlecht), Fořt (FC Brusel),
4 - Polák (Anderlecht).
Francie - L'Equipe (nejlepší 10, nejhorší 1):
5,5 - Koller (Monaco).
Itálie - Gazzetta dello Sport (nejlepší 10, nejhorší 1):
6,5 - Grygera (Juventus Turín), Ujfaluši (Fiorentina),
6 - L. Jarolím (Siena),
5,5 - Nedvěd (Juventus).
Německo - Kicker (nejlepší 1, nejhorší 6):
2,5 - Šimůnek (Wolfsburg),
3 - D. Jarolím (Hamburk), Drobný (Hertha Berlín), Laštůvka (Bochum),
3,5 - Blažek (Norimberk),
4 - R. Kučera (Bielefeld), Papadopulos (Leverkusen),
4,5 - Galásek (Norimberk).

Reklama

Související témata: